AcasăPoliticaPrimarul din Limanu, mesaj tăios pentru premierul Cîțu: Îi recomand să abandoneze...

Primarul din Limanu, mesaj tăios pentru premierul Cîțu: Îi recomand să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche

Primarul din Limanu, mesaj tăios pentru premierul Cîțu: Îi recomand să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche (sursa foto: digi24.ro)

La câteva zile de când șeful Guvernului se anunța gata să meargă în Vamă, nu de alta, dar s-au mai ridicat din restricțiile impuse în lupta cu noul coronavirus, primarul social-democrat din Limanu i-a transmis lui Florin Cîțu un mesaj neașteptat, dar cât se poate de categoric.

Supărat pe tema alocării bugetare din partea Consiliului Județean Constanța și acuzând o ”răfuială politică”, edilul localității Limanu, de care aparține administrativ și Vama Veche, îi dă de înțeles premierului liberal că poate ar fi mai bine să aleagă alte două destinații în această vară – Ciocârlia sau Aliman.

Primarul Georgescu (foto: cugetliber.ro)

Daniel Georgescu și-a explicat punctul de vedere, într-un amplu mesaj postat joi, 27 mai, pe pagina de Facebook a Primăriei Limanu.

Postare pe care o redăm în cele ce urmează, integral:

”Răzbunare politică. Decont electoral. Două salarii de președinte de consiliu județean pentru Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni

25.000 lei! Este suma derizorie alocată comunei Limanu de către Consiliul Județean Constanța!

Practic, pentru dezvoltarea unei comunități cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), cu peste 7.000 de locuitori și implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui județ a considerat că două salarii de președinte de Consiliu Județean sunt arhisuficiente!

Este aceasta o Românie normală? Este asta o dovadă de guvernare corectă sau management profesionist? Nu! Nicidecum!

Suntem conștienți că este doar o răfuială politică, o metodă din vremuri de tristă amintire, folosită doar de oameni cu caractere îndoielnice atunci când vor să demonstreze o poziție de forță!

Alocarea bugetară demonstrează clar că toate primariile PNL au primit sume considerabile, indiferent de dimensiunea localităților sau programele aflate în derulare. În schimb, administrațiile PSD au fost pedepsite, sumele primite fiind derizorii. Cum spuneam, o comună întreagă a primit pentru dezvoltare echivalentul a două salarii încasate de șeful județului!

Nu o sa înțeleg niciodată de ce, pentru anumite personaje, orgoliul politic este mai puternic decât interesul unei comunități. Dar, cu asemenea dovezi de management „performant”, PNL demonstrează clar cine a rămas repetent la fair-play.

Oamenii înțeleg mult mai bine realitatea de zi cu zi decât se crede din birourile Consiliului Județean Constanța. Și vor taxa aceasta lipsă de respect la adresa lor. Veți ajunge sa decontați rezultatele acestor răfuieli, cu vârf și-ndesat!

Un trai decent nu trebuie condiționat de sigle de partid! Contează prioritățile unei comunități, nevoile oamenilor și un management public corect și eficient! Dar, discutam despre principii pe care managerii PNL fie le-au uitat din momentul în care au preluat conducerea județului, fie nu le-au cunoscut niciodată.

Avem viziuni diferite și acest lucru este evident!

Prin urmare, cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Cîțu, să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze în aceasta vară spre Ciocârlia sau Aliman. Sunt localități care își permit pâine și sare din banii publici! În plus, domnul Premier va avea astfel și ocazia să cerceteze, în amănunt, programele ambițioase de dezvoltare ale acestor localități, premiate de managerii PNL Constanța cu alocări financiare record!

Daniel Gheorghe Georgescu – primar comuna Limanu”.

Pe plajă printre pescăruși

În altă ordine de idei, săptămânile trecute, aflat cu treabă la Constanța, respectiv într-o vizită de lucru, premierul și-a găsit răgaz să meargă pe plaja, unde a imortalizat, cu telefonul mobil, peisajul de pe litoralul autohton.