AcasăPoliticaPrimarul din Galați a răbufnit! Nemulțumiri la adresa Guvernului: ”Să renunțe la...

Primarul din Galați a răbufnit! Nemulțumiri la adresa Guvernului: ”Să renunțe la politizarea campaniei de vaccinare. Pandemia nu se tratează doar cu restricții”

Primarul din Galați a răbufnit! Nemulțumiri la adresa Guvernului: ”Să renunțe la politizarea campaniei de vaccinare. Pandemia nu se tratează doar cu restricții” (sursa foto: Facebook)

Edilul municipiului Galați se arată nemulțumit de felul în care se distribuie dozele de vaccin antiCovid la nivelul județelor.

Ionuț Pucheanu săgetează actualul Executiv, considerând că ”Guvernul trebuie să renunțe la politizarea campaniei de vaccinare și să țină cont de toți românii”.

Primarul municipiului aflat în estul țării a adus în atenție și restricțiile din perioada de luptă contra noului coronavirus. ”Gălățenii nu trebuie să fie tratați precum cetățeni de mâna a doua, ci să aibă șanse egale cu toți ceilalți români care doresc să se vaccineze. Pandemia nu se tratează doar cu restricții care se răsfrâng tot timpul asupra oamenilor, ci este nevoie de soluții corecte pentru vaccinare”, susține Pucheanu, într-un mesaj făcut public miercuri.

Dă ca exemplu situația din alte județe

Primarul orașului aduce și cifre în sprijinul situației pe care o semnalează, respectiv situația din alte județe ale țării, comparativ cu cea din Galați. ”Sunt acum aproape 18.000 de gălățeni pe liste în așteptarea vaccinului anti-COVID, iar distribuirea dozelor pe județe se face în bătaie de joc. În fiecare zi în medie în municipiul Galați se vaccinează doar câteva zeci de persoane, deși capacitatea de vaccinare este de peste 2.000.

Spre exemplu, la Cluj au fost administrate deja 126.162 doze (17% raportat la numărul de locuitori), la Prahova 106.000 doze (13% raportat la numărul de locuitori), la Iași 113.771 doze (adică 12% raportat la numărul de locuitori), la Brașov 70.000 de doze (11% raportat la numărul de locuitori).

Și asta în timp ce în județul Galați s-au distribuit și administrat până acum numai 45.000 de doze, adică 7% raportat la numărul de locuitori.

Mai mult, din cele 36 de cabinete de vaccinare amenajate de Primăria Galați, în prezent funcționează doar șapte cabinete din cauza dozelor insuficiente de vaccin alocate”, susține primarul Pucheanu, în mesajul transmis pe pagina sa de Facebook.

288 afisari

5 COMENTARII

  1. Presedintele Consiliului Judetan Galati , Costel Fotea si primarul Ionut Pucheanu sunt pesedisti , unde e surpriza ?

  2. Foarte gresit, domnule primar: in Rumunika, pandemia pe stil rumanesc se face numai si numai cu restrictii, capisci ? 🙂 Mai ales la bronsatii din Galati 🙂

  3. Am o pisica gingasa , o cheama Rumunika , ma zgarie rau si se tarcaie pe mine daca nu o pup dulce in cur inainte de culcare . Capisci ?

  4. Bai romulan prost, du-te si canta la alta masa, de pilda la g4media, acolo numai trolii de casa ai lui Tapalaga pot sa comenteze. Ai inteles, tarane ? Ala din Rumunika profunda de idiot util !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger