AcasăPoliticaPrimarul Ciucu face revoluție în Sectorul 6. Deciziile controversate anunțate! Ce vor...

Primarul Ciucu face revoluție în Sectorul 6. Deciziile controversate anunțate! Ce vor face locatarii blocurilor?

Ciprian CiucuPrimarul Ciucu face revoluție în Sectorul 6. Deciziile controversate anunțate! Ce vor face locatarii blocurilor? / foto: Digi 24

Ciprian Ciucu a anunțat marea curățenie în Primăria Sectorului 6. Edilul va reduce personalul instituției pe care o administrează, pentru a face rost de bani pentru investiții.

Primarul de la Sectorul 6 a precizat că în cadrul primăriei sunt angajate „familii întregi”. Peste 3.000 de angajați are instituția, din care 1.200 de oameni numai la Direcția de Asistență Socială, fără asistenți maternali. Nu mai puțin de 200 milioane de lei se duc pe salariile lor, adică o cincime din bugetul Primăriei care e de 1 miliard de lei, spune Ciucu, potrivit Hotnews.

„Nu o să lucrez cu echipa care a venit cu Gabriel Mutu. Sunt oamenii lui de încredere. A luat de la alte direcții posturi și a creat artificial o Direcție de Control, de care nu am nevoie, și care sunt oamenii lui de partid, oameni pe care nu îi cunosc și în care nu am încredere, care au fost botezați ca funcționari publici. Voi modifica organigrama și voi desființa direcția. Eu mă așteptat să se simtă și să plece singuri, dar nu au făcut asta.”, a declarat primarul Sectorului 6.

În ceea ce privește investițiile, programul de reabilitare termică va continua, dar analizează ca partea proprietarilor, 20%, să nu mai fie plătită peste 5 ani, ci începând de acum, și vor fi atrase fonduri europene pentru program. Primul proiect important care va începe este amenajarea promenadei de la Lacul Morii, în vară. Alte proiecte prioritare sunt, extinderea parcului Drumul Taberei, Amenajarea unui parc pe strada Liniei, extinderea bd. Timișoara până în Șoseaua de Centură și conectarea străzii Valea Cascadelor cu cartierul Ghencea prin strada Valea Largă.

În ceea ce privește serviciul de salubrizare, caietul de sarcini pentru licitația în curs va fi refăcut. Noutatea este că acolo va fi prevăzută desființarea ghenelor de gunoi de la bloc până în 2023 și amenajarea unor insule de colectare între blocuri, inclusiv colectare selectivă.

Fără beculețe de Crăciun

Primarul Ciprian Ciucu a transmis, printr-un mesaj publicat luni seară pe Facebook, că nu va împodobi Sectorul 6 cu luminițe tematice de Crăciun pentru că este „mai zgârcit cu banul public” și „de banii aceștia, 500.000 de euro” susține că ar prefera să asfalteze o stradă sau să construiască o creșă sau grădiniță.

Ciucu a declarat că nu are timp să facă o nouă achiziție pentru un alt contract, ceea ce ar presupune că ar trebui să lucreze în contractul curent, adică să achite 400.000 de euro pentru aranjamentele din sector și 100.000 de euro pentru cele din Parcul Drumul Taberei.

author avatar
Andreea Vlad
605 afisari

3 COMENTARII

  1. Centrale de apartament ca în majoritatea orașelor.
    FARA subvenții la încălzire și apă caldă în București.

  2. Primarul Ciuciu acest Grinch al Craciunului…lasa sectorul 6 in bezna.Nu meritati ! Si asa sunteti deprimati…ce va mai trebuie ?
    Cate gradinite si crese construieste ? Si mai ales unde ?
    Sa faca revolutie in primarie… dar sa nu inlocuiasca angajatii lui Mutu cu pitipoancele PNL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger