AcasăPoliticaPrimarul Capitalei, luat din nou în vizor. Firea: „Pe fotoliul de primar...

Primarul Capitalei, luat din nou în vizor. Firea: „Pe fotoliul de primar general s-a așezat Nicușor Dan și s-a ales praful!”

Primarul Capitalei, luat din nou în vizor. Firea: „Pe fotoliul de primar general s-a așezat Nicușor Dan și s-a ales praful!” (sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Fostul edil al Capitalei arată o dată în plus cu degetul în direcția succesorului său în biroul de la Primăria Generală. De această dată, social-democrata Firea îl acuză pe Nicușor Dan că nu dă importanță continuării proiectului Nicolae Grigorescu.

„Au trecut doi ani de când am inaugurat Pasajul Nicolae Grigorescu – un proiect major, pe care l-am găsit blocat și realizat doar 10%. Încă o promisiune îndeplinită în mandatul meu de primar general.

Păcat că Nicușor Dan a blocat etapa a doua – modernizarea străzii Iuliu Hațeganu, până la șoseaua Vitan-Bârzești! Avea proiectul la cheie, constructorul aștepta ordinul de începere, dar…NIMIC!”, susține Gabriela Firea, vineri, 15 iulie, într-o postare pe Facebook.

Firea: Am lăsat în Primăria Capitalei planurile pregătite pentru continuarea proiectului

(sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Social-democrata – care la momentul de față face parte din Guvernul Ciucă, aflându-se în fruntea Ministerului Familiei – trimite săgeți la adresa actualului primar al Capitalei, acuzând că pentru Nicușor Dan „continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare prea importantă”, și atrăgând, totodată, atenția asupra expirării, în curând, a studiului de fezabilitate.

În 2020, când a fost deschis circulației, Pasajul Nicolae Grigorescu împlinea zece ani de când au fost începute lucrările. Ajungem la aproape 13 ani, dacă punem la socoteală proiectarea și pregătirea dinainte. Încă de la începutul mandatului, în 2016, echipa mea a dus o muncă titanică pentru debloca șantierul și a repara greșelile din proiectul inițial. Am reușit și s-a făcut un pas important pentru închiderea inelului median de circulație a Capitalei și pentru fluidizarea traficului dintre sectoarele 3 și 4. Le mulțumesc tuturor colegilor și specialiștilor care s-au implicat în această lucrare!

Am lăsat în Primăria Capitalei planurile pregătite pentru continuarea proiectului. Etapa a doua avea toate documentele aprobate și toate avizele obținute. Până și constructorul, același care s-a ocupat și de pasaj, era cu utilajele pregătite să înceapă lucrul. Din păcate, pe fotoliul de primar general s-a așezat Nicușor Dan și s-a ales praful!

Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare prea importantă pentru actualul primar general. În curând, ne vom trezi și cu studiul de fezabilitate expirat, nu doar cu prețuri cu mult crescute. Dar poate acesta este si scopul tergiversării lucrărilor, să refacă studiul o altă firmă, pe alți bani publici. Compania primăriei care se ocupa de asta, nu a fost bună pentru ei și au băgat-o în faliment”, susține Firea.

Ironie acidă: „Poate tot eu sunt vinovată”

Și cum s-a întâmplat, nu o dată, ca actualul edil al Bucureștilor să acuze „greaua moștenire” de la precedenta administrație, Firea își încheie mesajul – destinat să ajungă nu doar în atenția bucureștenilor, ci și a lui Nicușor Dan – cu o ironie.

„Și dacă tot se laudă Nicușor Dan că începe studiile și lucrările, poate, la drumul care leagă Ghencea de Șoseaua Alexandriei, poate le spune bucureștenilor că e un proiect lăsat în primărie de echipa Firea. Da, exact, e un proiect din “greaua moștenire” găsită în sertarele Direcției de Investiții. Poate tot eu sunt vinovată că nu le-am lăsat la vedere, pe masa din biroul de primar general!”, a conchis Gabriela Firea.

Ce a anunțat primarul despre acest proiect

În 5 iulie, Nicușor Dan anunța, tot pe Facebook, că se lucrează „la un proiect de infrastructură important pentru Capitală, respectiv conexiunea dintre Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a orașului”.

„Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții „Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Șos. Alexandriei”. Proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Brașov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea și Șoseaua Alexandriei (zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova și Autobaza STB Alexandria)”, a mai precizat, la acea dată, primarul Capitalei.

244 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu sunt fan al domnului Nicușor Dan, oricine vede zilnic ce nu face dumnealui.

    Dacă ma gândesc și ce ați lăsat dumneavoastră doamna in urma nu pot sa va aduc laude și nu am regrete.

    Și pe vremea dumneavoastră s-au făcut lucrări de mântuială, s-a distrus spațiul verde, s-au turnat alei cat niște bulevarde prin parcuri in detrimentul spatiului verde, s-a construit haotic și inestetic, s-au furat bani. Vreti sa fiți veșnic in politica cat mai sus, s-a creat special un minister ca sa fiți ministru – musai, mai lăsați-ne!

  2. MAFIA. PSD-PNL => COALITIA GUVERNULUI MEU
    ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI CE INSULTA SI AMENINTA CITITORII
    UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT

    DERBEDEI, CRETINI, IDOTI, TUTE, SEMIDOCTI , curve, TRADATORI, MAFIOTI, ANALFABETI, ETC sunt de 32 de ani in cele mai importante functii ale STATULUI ROMAN MAFIOTIZAT dupa 1989 aflat intr-un proces de prabusire ireversibila

      • ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE 2022-07-15 13:57 13:57:25
        ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI CE INSULTA SI AMENINTA CITITORII
        UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT

        DERBEDEI, CRETINI, IDOTI, TUTE, SEMIDOCTI , curve, TRADATORI, MAFIOTI, ANALFABETI, ETC sunt de 32 de ani in cele mai importante functii ale STATULUI ROMAN MAFIOTIZAT dupa 1989 aflat intr-un proces de prabusire ireversibila

  3. Firea daca facea treaba buna era realeasa. Firea n-a vrut sa cumpere tramvaie romanesti de la ASTRA Arad ,ea voia de la o firma turceasca ce nu fabricase ever vreo un tramvai! Minarise conditiile ce trebuiau sa le indeplineasca tramvaiele ca sa cistige turcii ! Plus ca cumparase spatiu in media mai ales la antene unde isi lauda asa zisa activitate a ei ca primar de zeci de mil. de euro! Cu reparatia conductelor de termoficare daca pornea in forta si bucurestenii vedea ca face cv pt. oras ar fi votat-o ,dar ea nici asta n-a facut. Nicusor e praf, e un habarnist. Ca si fostii primari basescu, crin halaicu,Veorel Lis, Ciorbea , dr.Oprescu sorin care pe tatasu il chema Hirsch si pe masa Schmeyer veniti din URSS ca NKVD isti.etc

    • Ați rămas blocat ca la Plevna. Turcii fac drone, au licențe cu Ford (n-ați auzit că iau fabrica de la Craiova?), Mercedes, etc. Nu mai sunt ultimii oameni. Poate că noi concurăm pentru acest loc. De proști ce suntem. Dar suntem fuduli.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger