AcasăPoliticaPrimarul Boc s-a supărat după decizia Vienei: „Austria este Rusia Uniunii Europene”

Primarul Boc s-a supărat după decizia Vienei: „Austria este Rusia Uniunii Europene”

sursa foto: Emil Boc/Facebook

Decizia care lasă, pentru moment, România fără obiectivul de a adera la Schengen împlinit continuă să genereze ecouri la nivel național. Primarul Clujului, Emil Boc, fost premier, a reacționat pe marginea deciziei de joi a Austriei, mai exact a votului negativ dat de acest stat european în cadrul Consiliului Justiție Afaceri Interne (JAI) în privința aderării României.

Boc a catalogat Austria, într-un interviu dat vineri, drept „Rusia Uniunii Europene”. Primarul Clujului susține că România a pierdut o bătălie, nu și războiul, și că dreptatea e de partea țării noastre.

Am pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Există o stare de supărare și frustrare, dar întodeauna găsești putere să mergi mai departe când istoria e de partea ta. Știm că dreptatea este de partea noastră, te duci mult mai ușor înainte. Austria a făcut un mare act de nedreptate României.

Austria este Rusia Uniunii Europene. Are aceeași veche idee imperială, dar uită că a pierdut imperiul. Până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE. Nu mai este mult până vom ajunge acolo”, a declarat primarul Emil Boc, citat de site-ul Ziua de Cluj.

Primarul din Cluj: Avem 26 de state prietene

Fostul prim-ministru, actualmente aflat în fruntea orașului Cluj, consideră că românii ar trebui să vadă și partea plină a paharului, pe ideea că am avea nu mai puțin de 26 de țări prietene – făcând referire la votul de joi. „Europa și UE nu sunt de vină pentru ceea ce a făcut Austria. Trebuie să vedem și partea plină a paharului.

Avem 26 de state prietene. Trebuie să ne bucurăm că avem aprecierea și respectul a 26 din 27 de state. Noi întotdeauna am fost copilul serios și sârguincios al UE”, a a mai declarat primarul Boc.

Boc: Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea ?

Nici motivul invocat de Austria, cel referitor la migrație, n-a trecut neanalizat. Context în care Boc a acuzat „minciună” și „sfidare”.

„România nu a cerut decât un singur lucru: respectarea prevederilor tratatelor UE. Chestiunea scoasă din joben, în ultima secundă, cum că România este pe ruta de migrație, este cea mai mare minciună pe care poate să o rostească un stat la UE cu privire la România. Au spus austriecii că sunt 100.000 de imigranți la graniță și ei au venit în mare parte prin România. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta doar pentru ați arăta mușchii imperiali, în condițiile în care știm că Serbia nu cere viză la indonezieni, indieni, thailandezi și alte 25 de țări. Mie să nu-mi spună austriacul că vine ăla prin Serbia și România și după pleacă în Austria”, a spus primarul Clujului, conform sursei citate.

Prima reacție a lui Ciucă după refuzul Austriei

Actualul premier, Nicolae Ciucă, a reacționat încă de joi după-amiază pe marginea deciziei luate în Consiliul JAI.

„În calitate de prim-ministru și de cetățean român, doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire față de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI de astăzi (joi-n.red.) în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen. (…)

Toate statele europene au fost de acord să deschidă românilor porțile Spațiului Schengen, ca o recunoaștere a pregătirii noastre, dar și a eforturilor continue, de ani de zile, pentru protejarea granițelor externe europene. Toate, cu o singură și nejustificată excepție, Austria”, a declarat Nicolae Ciucă, în 8 decembrie.

Și Ciucă a adus în discuție chestiunea migrației. „Unanimitatea nu a fost posibilă astăzi (joi-n.red.), în contextul în care un singur stat membru, Austria, a refuzat aderarea României. Această decizie rămâne fundamentată pe alegații bazate pe cifre pe care România le-a probat clar ca fiind incorecte. Nu am folosit nici măcar estimări naționale, am folosit datele agențiilor Uniunii Europene, care trebuie să rămână baza atunci când luăm decizii europene.

Am recunoscut dificultățile statelor membre care se află sub presiuni migratorii și am acționat întotdeauna solidar și activ în a găsi soluții în plan european. Numai împreună putem rezolva aceste probleme. Am avut propuneri concrete pentru partenerii noștri și am lucrat intens cu Comisia Europeană să răspundem acestor preocupări”, a mai spus Ciucă, de la sediul Guvernului.

author avatar
Andrei Coman
367 afisari

22 COMENTARII

  1. Te-ai trezit piticule? Cât ai dat la Austria?Pe șeful tău Petrov nu l-am auzit spunând ceva. Idiotule UTC ist.

  2. A IESIT SI LIN…DI…CUL VORBITOR… DATI VA DRAQ DE PA.NA.RA.ME, ATI PUS ROMANIA PE CHITUCI, JA. VRE PENALE….

      • boc poate sa faca si 5 facultati.Tot prost si sluga lui Petrov, al Udrei si al lui Flutur ramane.
        Da i un test de IQ sa vezi cat are.
        Doctoratul si l a luat politic ca multi altii.

  3. Se trezi si juma de buletin dupa ce ani de zile s-a uitat pe fereastra primariei cum padurile noastre zboara spre Viena.Cred ca nicaieri pe lumea asta nu exista atata marsavie.

  4. & Iată ce face Emil Boc când primește finanțări de la Uniunea Europeană,
    ,,Cum a reacționat primarul Emil Boc, după ce a aflat că o porție de cârnați costă 57 de lei la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca” ( Gândul), ?
    „Scumpește” cârnații ca să subțieze obrazul, ? O „sursă” a inflației ,?

  5. @ Dacă sunteți de părere că obiectivele politice are fi util să fie votate doar de aceia care au certificate de atestestare că nu sunt la andropauză sau menopauză, ?

  6. Un marsav ,care atunci cand era prim ministru a dat actiunea de aur,
    pe care o avea statul roman la Petrom si care dadea drept de veto RO
    in deciziile omw ,chiar omw-ului ,astfel RO a pierdut dreptul de veto.
    Oare seful lui, basescul i-a dat ok-ul ?
    Sa fi fost asa de papagali sa o fi cedat-o degeaba ?
    Oricum baietii circula in libertate !

  7. & În „muzeul cârnaților de la Cluj” Emil Boc ocupă prim-planul , cu cei mai scumpi cârnați, ? Și în vremurile când era prim secretar UTC Emil Boc, era cu plan, ?

  8. & Cât despre cârnați, îi expune să-i ducă la muzeu, ,,cu valoarea documentaristică”, despre epocă, ?

  9. & „Bocuț” ăsta, e ca „Baia_zid”, n-ai treabă cu el ,( nai, nai, nai, nai) , l-au dezbrăcat la duș și l-au pozat , ? „Remake” după „Geoană și Vântu la saună”, ?

  10. Boc acest impostor votat de prostimea naiva din Cluj trebuia sa fie in puscarie de multi ani

  11. Bai Blokulet, adica bai pitikule ratat, de cand ai cazut in cap pe scari la emisiune la Andrei Gheorghe, si ai facut un mare Poc, tot prost la cap ai ramas 🙂 Ha ha ha 🙂 Mai bine explica-le tu la clujenii tai bokalai cum vrei sa ii extermini, sigur si eficient, cum mai e cu Marea Betoniada de la malurile Somesului, bai tzarane ordinar !! Esti o kurva de omulet pitikot, bai agariciule tampitel, speram ca marea echipa de nazisti mercenari de la N”u” Kolozsvar sa pice inapoi in B, acolo de unde au venit, sa aiba iar mari derbiuri cu cateii si catelusii de la Dinamo 🙂 Sa iti pice mancarea in kakat in fiecare zi, bai komediantule diliu, nici draku nu te mai baga in seama, toti stiu ca furi de fiecare data la alegeri, asa ca lasa gargara nazista, daca nu vrei ca astia sa iti trimita si tie ce plikuri, asa cum primesc prietenasii tai de ukro-na-zi, peste tot in lume, aia de acum incolo numai prieteni au peste tot in Asia, Afrika, si America de Sud 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger