AcasăPoliticaPrimăriile, liber la împrumuturi de la Trezoreria Statului. Ce s-a aflat despre...

Primăriile, liber la împrumuturi de la Trezoreria Statului. Ce s-a aflat despre ordonanţa de urgenţă – VIDEO

Primăriile, liber la împrumuturi de la Trezoreria Statului. Ce s-a anunțat de la Guvern - VIDEO (foto: digi24.ro)

O veste menită să ajungă la urechile conducerilor primăriilor vine, miercuri, 28 iulie, de la Guvern. Vizează o ordonanță de urgență care a primit undă verde de la Executivul Cîțu. ”Este o ordonanţă aşteptată de multe din UAT-urile din România”, a susținut premierul.

”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat o ordonanţă de urgenţă pe care am anunţat-o de ceva vreme – era blocată la avizare, am deblocat-o – prin care vom da posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale (UAT-n.red.) să se împrumute de la Trezoreria Statului. Suma despre care vorbim este de 630 de milioane de lei”, a anunțat Florin Cîțu, miercuri după-amiază, de la Palatul Victoria.

Premierul a dat și câteva detalii cu privire la prevederile acestei OUG. ”Ordonanţa reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcţie de perioada de rambursare contractată de până la 3 ani şi, respectiv, de până la 5 ani”, a declarat Cîțu.

Teritoriul României este organizat, sub aspect administrativ, în unități administrativ-teritoriale: comune, orașe și județe.

author avatar
Andrei Coman
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger