AcasăPoliticaPrima variantă de premier liberal pe care PSD o respinge. Cine NU...

Prima variantă de premier liberal pe care PSD o respinge. Cine NU e pe placul social-democraților

Prima variantă de premier liberal pe care PSD o respinge. Cine NU e pe placul social-democraților

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a făcut declarații de ultimă oră, menționând, între altele, că „Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern în care are în componență PSD”.

După ce a anunțat decizia luată, în unanimitate, la nivelul Consiliului Politic Național (CPN) al partidului, în ședința de luni, 8 noiembrie, și anume aceea că „PSD va începe negocierile cu PNL, UDMR și minorități” și că „CPN și-a dat acordul pentru că suntem deschiși să negociem pentru a urgenta rezolvarea problemelor românilor”, Sorin Grindeanu a ținut să menționeze că „toate discutiile din cadrul Consiliului Politic Național s-au concentrat pe prioritățile de guvernare în viziunea PSD” , susținând că „n-a fost absolut nicio discuție despre funcțiile politice”.

Grindeanu: PSD-ul consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită

Pe de altă parte, Grindeanu a făcut un anunț cât se poate de clar, ca urmare a recentelor declarații pe care le-a făcut Florin Cîțu, înaintea ședinței Biroului Politic Național, din această seară – cu privire la propunerea de premier din partea PNL-ului.

Astfel, prim-vicepreședintele PSD a fost întrebat, cu subiect și predicat, dacă social-democrații ar fi de acord cu varianta Cîțu premier. „Știți că noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat. Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern care are în componență PSD. Noi am sancționat deja capacitatea domnului Cîțu de a conduce un guvern. (…) PSD-ul consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”, a subliniat Grindeanu.

Ce anunțase Cîțu

Până să discute cu ai săi colegi din PNL, în cadrul ședinței de luni seară, pentru a se lua o decizie cu privire la o eventuală colaborare cu PSD ori cu USR, Cîțu a menționat că „PNL va face propria propunere de premier şi după aceea vom vedea. (…) Desemnarea o face preşedintele României, dar PNL va avea propria propunere de premier”.

“În acest moment, PNL are mai multe decizii. (…) Propunerea de premier este preşedintele partidului. Vom vedea mai departe”, a mai declarat Cîţu.

 

348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger