AcasăPoliticaPrima reacție de la vârful statului român după ce s-a aflat că...

Prima reacție de la vârful statului român după ce s-a aflat că Alexei Navalnîi a murit

sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

A apărut o primă reacție de la nivel înalt, de la București, după ce s-a aflat, vineri, 16 februarie, că opozantul rus Alexei Navalnîi a pierit.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a reacționat la vestea morții lui Alexei Navalnîi. Și a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare.

„Rusia a pierdut astăzi unul dintre principalii săi luptători anticorupție și un fervent susținător al democrației”, scrie Ciucă pe Facebook.

„Curajul și determinarea sa nu vor fi uitate în lumea liberă”

„Pierderea tragică a lui Alexei Navalnîi ne reamintește cât de prețioasă este libertatea și cât de important este să ne unim în apărarea valorilor democratice.

Curajul și determinarea sa nu vor fi uitate în lumea liberă”, a mai transmis Nicolae Ciucă, președintele Senatului șo al PNL-ului.

Ciucă – al doilea om în stat, grație funcției de lider al Senatului, pe care o ocupă – a transmis un mesaj și prin intermediul platformei X, fostă Twitter. În care s-a declarat „profund întristat de vestea morții lui Alexei Navalnîi”.

Navalnîi a murit în închisoare

Despre opozantul rus Alexei Navalnîi s-a aflat că a murit vineri în închisoare. Avea 47 de ani.

„La 16 februarie 2024, în centrul penitenciar nr. 3, deţinutul Navalnîi A.A. s-a simţit rău după o plimbare şi aproape imediat şi-a pierdut conştienţa. (…) Cauzele morţii sunt în curs de a fi stabilite’”, a indicat Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţ într-un comunicat, potrivit Agerpres.

S-a anunțat că personalul medical a fost chemat, dar nu a reuşit să îl resusciteze pe Navalnîi. „Au fost efectuate toate procedurile de reanimare necesare, dar nu au dat rezultat pozitiv. Medicii urgentişti au constatat decesul pacientului. Cauzele morţii urmează să fie stabilite”, precizează acelaşi serviciu.

Activistul în vârstă de 47 de ani ispăşea o pedeapsă pentru „extremism” într-o colonie penitenciară îndepărtată în zona arctică, în condiţii foarte dificile. El a denunţat drept politice numeroasele sale procese, considerându-le o modalitate de a-l pedepsi pentru opoziţia împotriva preşedintelui Vladimir Putin.

Citiți și: Va ieși viu din închisoare Alexei Navalnîi? Răspunsul lui Vladimir Putin

Alexei Navalnîi denunță condițiile din închisoare: „Violență psihologică pentru spălarea creierului”

Alexei Navalnîi poate muri în orice minut, avertizează medicii

author avatar
Andrei Coman
480 afisari

8 COMENTARII

  1. /=, care este dreptatea LUI DUMNEZEU //Mor oamenii deosebiti, curajosi, iubitori de democratie, de libertatate, care lupta cu faradelegile , iar nemernicul si sleahta lui sunt bine-merci

  2. Ciucalnostru e slugoiul perfect, un asa zis general platit regeste de noi, tampitii care tacem si i hranim pe toti nemernicii astia paraziti, care fac sluș stapanilor de afara pt a le proteja inutilitatea. Trompetele stapanilor de afara, mi e scarba de ei. Si de boul asta inutil in special. Are si o scuza, doar se alatura corului propagandei de rahat suauenato condusa de senilul bideu. TRUMP PRESEDINTEEEEEEEEE, URAAAAAAAAAAA. UCRAINA LA GUNOI, UE LA GUNOI, NATO LA GUNOI. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

  3. Mai exista si tradarea de patrie si neam,colega.Se pare ca noi ne-am obisnuit cu ea precum calul cu biciul.

  4. Plus cenzura cretinului de fata care crede ,ca alti dobitoci ca el,ca ascunderea adevarului face ca acesta sa nu se afle.Complet gresit.

  5. Gunoiul PNL plinge dupa alt gunoi de sluga al amerlocilor dar Ciuc a nu uita ca si tu vei murii in puscarie pentru tradare de tara

  6. Dar pentru romanii, morti in inchisorile romanesti”democratice” Stan Mustata, Adamescu, Rudel Obreja, etc.plange cineva? A facut vreun politician vreo remarca?

  7. Ce ți-e și cu obediența asta. A murit Navalnîi, Dumnezeu să-l ierte. Ca la comandă, toată mass media noastră cea „ultraidependentă”, dar numai ea știe față de cine, sare ca la comandă, de fapt la comandă să înfiereze cu mânie neoimperialistă, această crimă nedovedită. Dar exact același lucru s-a întâmplat, cam acum o lună, într-o închisoare din UCRAINA, unde a murit un CETĂȚEAN AMERICAN, Gonzalo Lira, dar care a avut îndrăzneala să critice regimul Biden, să scrie adevărul despre luptele din Ucraina, fiind ziarist, și ce să vezi, a fost arestat, a fost și condamnat pentru motive de ” dânșii inventate”, cum ar zice poetul, iar în ianuarie a dat ortul popii, tot din „motive medicale”. Ați auzi ceva de acest caz ?. Fiind cetățean america te așteptai ca Bidonul cu Robinet să sară până-n grindă de indignare, să aplice niscai sancțiuni lui Jeglenschi, dar pâs. Dacă această situație nu servește propagandei anti Putin, nu „s-a existat”, în schimb pentru Navalnîi s-a declanșat un adevărat tsunami mediatic, fiindcă folosește coaliției anti Putin.

  8. „Oare sa fi trebuit sa moara Navalny? Cui ii foloseste moartea lui” … DAR ….. OARE VADIM, PAUNESCU, COJOCARU C-TIN…ETC…

    de cine or fi fost ajutati sa moara……????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger