AcasăPoliticaPrima confruntare între PNL - USR PLUS. Coaliția se reunește luni în...

Prima confruntare între PNL – USR PLUS. Coaliția se reunește luni în ședință

coalitiePrima confruntare între PNL - USR PLUS. Coaliția se reunește luni în ședință / foto: Agerpres

Coaliția de guvernare se reunește în ședință, luni, pentru a dezbate tensiunile generate de recenta demitere a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Un gest pentru care liderii USR PLUS i-au retras sprijinul politic premierului liberal, susținând că vor să continue guvernarea, dar fără Florin Cîțu în fruntea executivului. De cealaltă parte, PNL și-a reafirmat, alături de UDMR, susținerea pentru Florin Cîțu. Liberalii au arătat că nu există altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie.

Tensiuni fără precedent în coaliția de guvernare

Liderii USR PLUS au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu. Aceștia și-ar dori ca protocolul de guvernare să fie modificat, astfel încât demiterea unui ministru să se poată face doar cu încuviințarea partidului din care face parte. Tensiunile din coaliție au fost amplificate de declarația lui Voiculescu despre o posibilă subraportare a deceselor de Covid.

Duminică, premierul Florin Cîțu a susținut că, din verificările cerute, n-ar exista un grup de lucru la Ministerul Sănătății care să investigheze și să urmărească toată procedura. Spre seară, în spațiul public, a apărut o circulară care îl contrazice.

Secretarul de stat Andrei Baciu, căruia premierul i-a delegat atribuțiile de ministru interimar al Sănătății, a transmis că o singură persoană din minister știa despre acest grup, care s-ar fi aflat doar la stadiu de „intenție”.

Rezolvarea crizei guvernamentale, amânată!

Potrivit unor surse politice, ședința coaliției de guvernare a fost amânată până spre seară, la cererea lui Dacian Cioloș și a lui Dragoș Tudorache, care călătoresc din Cluj, respectiv Bruxelles. Întrunirea ar fi trebuit să aibă loc luni, la ora 11:00.

Din partea PNL vor participa la întâlnire premierul Florin Cîțu, președintele PNL Ludovic Orban, europarlamentarul Rareș Bogdan, Robert Sighiartău și Dan Motreanu. De la USR-PLUS vor participa Dan Barna, Dacian Cioloș, Claudiu Năsui, Dragoș Tudorache și Ionuț Moșteanu, iar de la UDMR vor participa Hunor Kelemen, Cseke Attila și Tanczos Barna, potrivit g4media.ro.

author avatar
Andreea Vlad
275 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger