AcasăPoliticaPretenția liberalilor ca să intre și PSD la guvernare. Florin Cîțu a...

Pretenția liberalilor ca să intre și PSD la guvernare. Florin Cîțu a făcut jocurile!

florin cituPretenția liberalilor ca să intre și PSD la guvernare. Florin Cîțu a făcut jocurile!

PNL va negocia guvernul cu PSD și USR, dar vine cu niște pretenții! Președintele partidului Florin Cîțu viza a doua poziție în stat, după ce partidul a decis să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

Liderii liberali și-au exprimat această dorință din nou, dacă generalul Ciucă va fi încă o dată premier desemnat și la guvernare va intra și PSD. Florin Cîțu nu și-a exprimat vreo opinie în acest sens, dar partidul susține că trebuie să meargă la Senat, potrivit unor surse politice.

Președinția Senatului este deținută în acest moment de USR. Anca Dragu este cea care ocupă a doua funcție în stat.

Tensiuni în PNL

Tensiunea din partid este din ce în ce mai mare cu doar o zi înainte de ședința în care PNL va decide statutar dacă merge cu PSD sau USR la guvernare. Astfel, au fost deja decizii în anumite BPJ-uri, prin care s-a votat refacerea aliantei cu USR, cum a fost la Iași. Iar tot mai mulți lideri au spus public că nu vor refacerea USL.

Cîțu a propus anularea rezoluțiilor care interziceau guvernarea cu PSD și USR, în timp ce liderii de organizații locale își arată susținerea față de unul sau altul din partide. În schimb, majoritatea filialelor din Ardeal nu mai doresc refacerea coaliţiei cu cei de la USR. Şi primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a transmis în şedinţă că nu este de acord cu cooptarea de miniştri PSD în Guvern.

Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, marţi, flexibilizarea mandatului de negociere cu forţele democratice din Parlament, precum şi echipa de negociere.

author avatar
Andreea Vlad
1.269 afisari

4 COMENTARII

  1. Pentru marius 1488…. citește, dacă cunoști alfabetul, un test făcut de Republica Franceză… pe vreo 20 milioane cetățeni…

  2. @ Tradițiile liberale spun că „vaccinarea” este felul cum amantele politicienilor ar putea obține funcții importante, iar pentru protajarea „intereselor liberale” restricționarea activităților sociale este considerată chiar și decizie politică, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger