AcasăPoliticaIohannis și-a mai tras o casă! Declarația de avere a președintelui României...

Iohannis și-a mai tras o casă! Declarația de avere a președintelui României crește într-un an cât la alții într-o viață

Klaus IohannisKlaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis și-a publicat declarația de avere pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Veniturile salariale ale șefului statului au crescut, la fel şi cele ale soţiei sale, Carmen Iohannis, profesoară de engleză.

Iohannis, venituri salariale în creștere

Conform Agerpres, veniturile salariale ale preşedintelui Iohannis au înregistrat o creştere anul trecut, şeful statului încasând 179.735 de lei, faţă de 165.100 de lei în 2018. Klaus Iohannis a încasat și drepturi de autor în valoare de 1.275 de lei de la editura Curtea Veche, unde i-au apărut de-a lungul timpului trei volume – „Pas cu pas”, „Primul pas” si „EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”, în limbile română și engleză.

În schimb, veniturile obţinute din chirii au scăzut. Dacă în declaraţia de avere precedentă şeful statului a scris că încasează 35.829 de lei, în ultima declaraţie apar venituri de 35.743 de lei. Asta, deși sotia sa a moștenit anul acesta un apartament de 67 mp în Sibiu. Cuplul prezidențial mai deține două apartamente și trei case.

Adevărul despre casele președintelui

Imobilele au fost achiziționate în perioada 1992-2007, iar cea mai mare proprietate are o suprafață de 377 de metri pătrați. Patru dintre ele au fost obținute prin cumpărare, iar una prin donație-cumpărare.

Președintele Klaus Iohannis are o proprietate aflată pe strada Bâlea, aproape de centrul Sibiului. Aceasta a fost dobândită de familia Iohannis în 1992, prin donaţie şi cumpărare, şi are o suprafaţă de 377 de metri pătraţi.

Șeful statului mai are două case pe strada Măgura. Cele două imobile, care împart aceeaşi curte, au fost achiziţionate în 2007, una are 76 de mp, iar cealaltă 64 de mp.

O altă proprietate a familiei Iohannis se află pe strada Pedagogilor, în Oraşul de Jos. Este un apartament de 84 de metri pătraţi, într-o casă cu mai multe locuinţe şi curte comună, şi locul unde Iohannis a locuit cu familia.

Încă una se află pe strada Someşului, foarte aproape de centrul Sibiului, şi are o suprafaţă declarată de 253 de metri pătraţi. Imobilul a fost achiziţionat în anul 2001.

Cea mai mediatizată proprietate a soţilor Iohannis este apartamentul situat la parterul unei case din zona zero a Sibiului, pe pietonala Nicolae Bălcescu. Proprietatea are 166 de metri pătraţi, familia Iohannis fiind acuzată că ar fi cumpărat spaţiul de la un fals moştenitor.

author avatar
Andreea Vlad
332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger