AcasăPoliticaPreședintele Iohannis, atacat de Marcel Ciolacu. Liderul PSD avertizează: „O țară nu...

Președintele Iohannis, atacat de Marcel Ciolacu. Liderul PSD avertizează: „O țară nu se conduce la NOROC”

După discursul președintelui Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, liderul social-democraților Marcel Ciolacu a afirmat că o țară nu se conduce cu noroc, referindu-se la gertionarea crizei sanitare generată de răspândirea explozivă a noului coronavirus.

Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit împotriva președintelui Iohannis

Liderul PSD susține că în discursul de marți seară de la Cotroceni, Iohannis nu a spus aproape nimic nou, având o înșiruire de promisiuni populiste.

În sfârșit, președintele Iohannis ne-a spus care e secretul luptei sale cu pandemia: NOROCUL! Ca la păcănelele atât de dragi Guvernului Său! Fatalismul mioritic al domnului Iohannis nu ține loc de măsuri concrete. Nu poți să stai doar cu ochii pe data alegerilor și să privești de la Cotroceni cum totul se prăbușește în jurul tău.

Cred cu tărie că viitorul depinde doar de noi, de fiecare dintre noi, nu de noroc. De aceea, în Parlament, PSD a votat o serie de legi așteptate de întreaga societate:

  • Acordarea stimulentelor pentru profesori și personalul auxiliar (din fonduri europene);
  • Pachetul minim de servicii – o lege esențială făcută în colaborare cu UNICEF, prin care copiii fără posibilități vor primi o șansă în viață pe care nimeni nu le-a dat-o până acum (din fonduri europene);
  • Respingerea ordonanței criminale și ANTINAȚIONALE prin care Guvernul PNL a încercat, din nou, să vândă avuția națională – perlele economiei românești – CEC, Hidroelectrica, Eximbank și tot ce a mai rămas românesc și profitabil;
  • Confiscarea extinsă a averilor – toți cei care nu vor putea justifica de unde au acumulat averi colosale le vor pierde fără drept de apel.

O țară nu se conduce la NOROC! Vom lupta în continuare pentru siguranța locurilor de muncă! Pentru un trai mai bun! Pentru investiții în oameni, nu în păcănele!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Declarațiile președintelui Iohannis

Într-o conferință susținută de la Palatul Cotroceni, Iohannis a făcut mai multe declarații legate de situația pandemiei din România. Oficialul a atras atenția asupra condițiilor în care se desfășoară procesul de învățământ și a progresului legat de cursurile online.

Trebuie să evităm ştiri panicarde şi descrierea unor situaţii extreme, care, sigur, teoretic, sunt posibile. Eu cred că autorităţile trebuie să încerce să menţină şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate. Sigur, în măsura în care numărul de bolnavi creşte peste o anumită limită, se va trece la învăţământ online, dar nu peste tot şi nu dintr-o dată”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Guvernul, şi eu, şi alte autorităţi s-au străduit şi se străduiesc în continuare să facă tot ce este posibil pentru a preveni extinderea acestei pandemii la noi în ţară. Rezultatele sunt cele pe care le vedem. Nu am ajuns încă într-o situaţie critică. În ce priveşte locurile de la terapie intensivă, în continuare se extind aceste facilităţi. Este însă clar că în acest moment trebuie să luăm măsuri mai hotărâte dacă vrem să încetinim răspândirea acestei pandemii”, a mai afirmat președintele Iohannis.

author avatar
Eli Dan Davidescu
152 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce la conferintele de presa ale lui iohanis ziaristii nu-l intreaba clar ,raspicat si fara teama urmatoarele probleme grave :
    – de aceste nenorociri create de acest guvern in incvatamant ;
    – de ce iohanis nu a facut nimic bun de 6 ani in Romania si se lupta doar pentru interese personale sau de grup ? ;
    -de ce iohanis incalca flagrant Constitutia facand propaganda si se implica agresiv in lupta politica in favoarea unui partid – PNL ? ;
    – de ce cheltuieste miliarde de euro pentru inarmare si alte plati externe, ce nu sunt necesare , in conditiile in care nu se fac investitii in dezvoltarea economica a tarii si nu aplica legea pensiilor in vigoare zicand ca nu sunt bani ? ;
    – de ce a incalcat legile Romaniei si Ordonantele Militare si a trimis zilieri pt. munci agricole in Germania in perioada Starii de Urgenta ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger