AcasăPoliticaPremierul și liderii Coaliției, convocați de Iohannis în ședință. Ce se discută...

Premierul și liderii Coaliției, convocați de Iohannis în ședință. Ce se discută la Cotroceni

Premierul și liderii Coaliției, convocați de Iohannis în ședință. Ce se discută la Cotroceni (sursa foto: presidency.ro)

Klaus Iohannis se va afla din nou față în față cu premierul Florin Cîțu, de această dată miercuri, când șeful Executivului a fost convocat la Cotroceni, alături de liderii Coaliției.

În cursul acestei după-amiezi va avea loc o ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Întrunirea la care au mai fost chemați Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și, totodată, lider al PNL-ului, precum și vicepremierii Dan Barna și Hunor Kelemen – liderul UDMR este programată să înceapă la ora 16.

La ședința de lucru va participa, de asemenea, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din Cabinetul condus de către liberalul Florin Cîțu.

De altfel, o ședință de lucru pe aceeași temă a avut loc la sediul președinției și pe 3 martie. La acel moment au fost prezenți la Cotroceni premierul Cîțu, vicepremierul Barna și ministrul Ghinea.

În urmă cu exact o săptămână, șeful Guvernului anunțase, de la Parlament, că ”discuțiile în Coaliție continuă pe Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă”. ”Cred că avansăm și avem un plan foarte bun. Aşa cum am construit şi bugetul, şi aici, ne axăm pe investiţii. O să fie gata în câteva zile, cred, o formă finală, dar arată bine, aşa cum îl vedem”, declara Cîțu pe 10 martie.

Ce anunțase zilele trecute șliderul PSD

Totodată, la acel moment premierul preciza că Planul va fi prezentat public. ”Îl vom prezenta românilor. Românii trebuie să ştie Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă. Adică îl vom prezenta public, asta înseamnă. Românii îl vor vedea, vor vedea Planul, va fi aprobat în ședință de guvern, o să fie transparent”, declara Cîțu.

De altfel, liderul PSD, principala formațiune de opoziție, anunța, pe 12 martie, după ședința Biroului Permanent Național al Partidului Social Democrat, la Sâmbăta de Sus, în județul Brașov, că formațiunea pe care o conduce ar putea veni cu un PNRR alternativ. “Colegii mei au venit cu ideea să încercăm într-o perioadă foarte scurtă să prezentăm noi, PSD, un PNRR. Știți, la Comisie domnul ministru al Fondurilor ne-a prezentat pilonii, sunt aceiași piloni în toate statele europene, acela este ghidul Comisiei pe care lucrează fiecare stat. Vom veni cu un PNRR, cum am venit și cu un buget alternativ. Am spus că la fiecare critică vom veni și cu soluții și cu altă viziune”, a declarat Marcel Ciolacu, citat pe site-ul PSD.

275 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe acest iohanis nu-l intereseaza problemele si nevoile reale ale Romaniei si ale romanilor , el serveste interesele antiromanesti ale strainilor care l-au pus in functie , este in repaus permanent , vine la Bucuresti miercurea si pleaca joi cand mai face cate o sedinta cu cei din coalitia lui odioasa sau cate o conferinta de presa unde participa formal cativa ziaristi aserviti care primesc intrebarile pe care sa le puna , in rest vorbeste iohanis cele mai penibile bazaconii si idiotenii , iar tara este impinsa spre saracie si subdezvoltare, fara nici o perspectiva !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger