AcasăPoliticaPremierul interimar, primele declarații. Nicolae Ciucă, anunț-fulger de la sediul Guvernului -...

Premierul interimar, primele declarații. Nicolae Ciucă, anunț-fulger de la sediul Guvernului – VIDEO

Premierul interimar, primele declarații. Nicolae Ciucă, anunț-fulger de la sediul Guvernului - VIDEO

Nicolae Ciucă a ieșit, marți la prânz, cu o primă declarație în calitate de premier interimar.

La câteva ore, practic, după ce și-a preluat atribuțiile de prim-ministru interimar, ulterior desemnării sale, de către președintele Iohannis, în această postură, Nicolae Ciucă a trecut în revistă prioritățile Executivului pentru următoarea perioadă. Declarația de presă de la Palatul Victoria a durat mai puțin de două minute.

”Am preluat conducerea interimară a Guvernului României până la formarea noului Executiv. În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenţia Guvernului pe priorităţile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectaţi de această criză şi, de asemenea, ne vom focaliza atenţia pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea anului financiar 2021”, a punctat premierul interimar.

Totodată, în prima sa ieșire în fața presei în noua calitate, Ciucă a ținut să îi mulțumească lui Ludovic Orban și să precizeze că va continua să își exercite prerogativele funcției de ministru al Apărării. ”Vreau să folosesc această ocazie pentru a îi mulţumi domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reuşit să îl realizeze în măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi măsurile economice care au stat în faţa Guvernului României”, a menționat Ciucă.

Ce spunea Orban, luni seară

Tot de la Palatul Victoria, Ludovic Orban și-a anunțat, luni seară, la o zi de la alegerile parlamentare, plecarea din fotoliul de premier.

Am luat decizia ca astăzi (luni -n.n) să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voința cetățenilor români care îşi doresc modernizarea României, dezvoltarea României şi decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar, că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor, cu adevărat, să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție şi, de asemenea, să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români.

Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent. (…)

Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al Cabinetului care va fi desemnat de președintele României. De asemenea, am încredere că, în negocierile care vor fi declanșate de președintele României, vocea rațiunii va triumfa și vreau să spun foarte clar: demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții. Pentru mine, interesul României este deasupra interesului Partidului Național Liberal și deasupra intereselor mele personale. Am convingerea că, în zilele care vor urma, negocierile vor duce cu adevărat la un guvern care să aibă capacitatea de a duce România înainte, de a face față provocărilor cu care ne confruntăm și, mai ales, de a pregăti relansarea economică a României, după ce vom trece de pandemie”, spunea Orban.

author avatar
Cristina Stefan
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger