AcasăPoliticaPrima promisiune a noului premier. Ce le transmite românilor Nicolae Ciucă

Prima promisiune a noului premier. Ce le transmite românilor Nicolae Ciucă

Premierul desemnat Ciucă, mesaj de ultimă oră: „Nu avem timp de pierdut!”Premierul desemnat Ciucă, mesaj de ultimă oră: „Nu avem timp de pierdut!” (sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă)

La o zi de la noua sa desemnare în postura de premier și până să ajungă să depună în Parlament lista miniștrilor propuși pentru a face parte din echipa guvernamentală, dar și a programului de guvernare, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, cu referire la momentul în care se va da votul de învestitură asupra noului Executiv.

„Am primit din partea Președintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forțele politice, cele care doresc să depășim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu țara noastră, au șansa ca în zilele următoare să își asume această responsabilitate”, susține Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Vin și promisiuni din partea premierului desemnat în urma consultărilor de luni, 22 noiembrie, derulate la sediul Președinției. Și anume că reprezentanții viitorului Executiv vor trece la treabă în cel mai scurt timp, după ce va fi dat votul de învestitură în cadrul Legislativului. „Vă asigur că, odată primit votul instituției fundamentale a democrației, vom trece la treabă din prima clipă.

Nu avem timp de pierdut! Depășirea situației critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort și solidaritate. Țara noastră merită un profil mai puternic în Europa și în lume, pentru că suntem un popor cu multe calități.

Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate și perspectiva unei vieți mai bune”, susține Ciucă, în același mesaj transmis marți, 23 noiembrie.

Iohannis: Am avut o discuție pe care o consider foarte bună

La finele discuțiilor pe care le-a avut, luni, la Cotroceni, cu reprezentanții partidelor parlamentare – cu excepția USR-ului, care a lipsit de la consultările convocate la sediul Președinției – Klaus Iohannis a făcut anunțul – acela că îl desemnează pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o”, a anunțat Iohannis, înainte de a-i da cuvântul lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, aflat la Cotroceni la momentul declarației de presă.

381 afisari

1 COMENTARIU

  1. USL-ul a murit, traiasca USL-ul. Coalitia PNL-PSD-UMR, mare adevar… Au un singur lucru in comun, dorintza de CIOLAN!!! Ca hienele la cadavru, se aduna si se voteaza unul pe altul… Bravo Romania, bravos natiune, cu asa clasa politica, sigur nu ne mai intereseaza viitorul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger