AcasăPoliticaPremierul, declarații de ultimă oră despre pachetul fiscal. Ciolacu: „Nimeni nu-l va...

Premierul, declarații de ultimă oră despre pachetul fiscal. Ciolacu: „Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiş” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Șeful Guvernului și al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că actul normativ privind pachetul fiscal-bugetar este redactat în continuare, iar când va fi gata, va fi pus în transparenţă. „Nu e nicio austeritate”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a fost întrebat marţi de jurnaliști ce se întâmplă cu pachetul fiscal-bugetar și dacă a fost definitivat.

„Continuăm să scriem actul normativ, pe urmă va fi pus în transparenţă, cum este normal. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare”, a spus Ciolacu.

Premier: „Nu am văzut nimic de austeritate”

Premierul a făcut referire și la conținutul acestui act normativ, susținând că nu vor fi instituite măsuri de austeritate.

„Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu e nicio austeritate şi explicând de fiecare dată că România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră tăind salariile la români. Cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă, la fel ca şi cei aproape un milion şase sute de mii de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate. Cum am aşteptat şi am suportat această austeritate două luni, mai putem sta două trei zile…”, a declarat premierul în fața presei.

„E un lucru cât se poate de normal”

Șeful Executivului a vorbit și despre pachetul ce vizează combaterea evaziunii fiscale.

„Pachetul pe care ni-l va finaliza domnul ministru va fi cel pe combaterea evaziunii şi aţi văzut că şi aici am vorbit la fabrică şi i-am felicitat fiindcă această industrie are evaziune fiscală zero şi pe urmă va fi reforma din sistemul administrativ. Şi avem dialog normal şi cu administraţia centrală, şi cu partenerii sociali, şi cu administraţia locală. E un lucru cât se poate de normal.

Şi al treilea este pachetul fiscal, astfel încât România să fie sustenabilă şi anul acesta, dar şi în anii viitori. Până când România va veni cu o reformă fiscală care este prinsă în PNRR ca şi jalon”, a mai declarat premierul, după ce a participat, marți, la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate Philip Morris în România.

Ciolacu: Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiş

Totodată, Ciolacu a fost întrebat dacă pentru bănci va exista o taxă nouă. „Veţi vedea în două, trei zile tot pachetul, fiindcă va fi pus…. Nimeni nu-l va trece noaptea pe furiş. Vor fi minimum 24 de ore în care se depun la Parlament amendamente.

Va respecta legea şi va fi în transparenţă, deoarece el trece prin Guvernul României, unde trebuie să primească avizele. Deci totul va fi cât se poate de transparent. Şi cu băncile veţi vedea în două, trei zile”, a afirmat premierul.

author avatar
Andrei Coman
551 afisari

5 COMENTARII

  1. Legalizarea și impozitarea prostituției ar aduce venituri importante la bugetul de stat, la fel ca în celelalte state occidentale dezvoltate, precum Franța, Germania, Olanda, Spania, Italia, etc. ! Prostituția este un fenomen care nu poate fi eradicat dar poate fi controlat ! Anual, prostituția produce sume imense de bani nefiscalizați ! Banii proveniți din impozitarea prostituției ar putea fi folosiți pentru sistemul de pensii și cel sanitar ! În altă ordine de idei, ar fi necesară și intensificarea controalelor în piețele agroalimentare. Majoritatea comercianților nu folosesc case de marcat și declară, în fals, către stat, sume infinit mai mici decât cele declarate. Se impune și verificarea averilor acestor comercianți ar demonstra clar ca au obținut ilicit sume de bani foarte mari !

  2. Desecretizarea PNRR ca să știm și noi până unde a mers trădarea usrristului în sandale ghinea ,ca de acolo se trag multe

  3. Evident ca nu. Hotia se face pe fata acum. In felul asta e mai putin probabil sa se prinda cineva, pe principiul ba doar n-or fura chiar asa PE FATA! Of of of cum au mai trecut vremurile cand se facea pe la spate!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger