AcasăPoliticaPremierul Ciucă, declarații de ultimă oră despre majorarea pensiilor: „Procentul poate să...

Premierul Ciucă, declarații de ultimă oră despre majorarea pensiilor: „Procentul poate să fie de 15% sau…” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Guvernul României)

În timp mulți dintre ei, îndeosebi cei care au venituri mici, se gândesc la ce vor pune pe masă și la cum se vor descurca, în perioada următoare, cu plata facturilor, mai ales că se apropie iarna, seniorii nu scapă din vedere anunțurile decidenților, cu privire la creșterea pensiilor. Așteptând cifre concrete, dincolo de promisiuni.

Aflat vineri la Arad, șeful Guvernului și al PNL-ului, Nicolae Ciucă, a făcut noi declarații pe tema majorării pensiilor. Și a procentului cu care ar putea crește pensiile românilor. Ar putea fi vorba de o majorare cu 15%, dar și de o altă cifră – reiese din spusele premierului.

Analiză cu cifrele din buget pe masă

„Domnul preşedinte (Klaus Iohannis – n.red.) a legat acest procent de inflaţie şi afirm că este nevoie ca în continuare să ţinem cont de rata de inflaţie şi consider că pensionarii nu merită să suporte povara inflaţiei, motiv pentru care procentul poate să fie de 15% sau poate să fie altă cifră.

Toate aceste elemente de analiză le vom realiza în coaliţie cu cifrele de buget pe masă. Avem nevoie de prognoza bugetului pe anul 2023, trebuie să vedem care este valoarea nominală a PIB-ului în anul viitor şi în felul acesta să putem să ne asigurăm că venim cu decizii care într-adevăr să fie susţinute de buget şi să poată să asigure compensarea creşterii preţurilor la alimente, la bunuri, la servicii”, a afirmat Ciucă, vineri, într-o conferinţă de presă, la Arad.

Acesta a făcut o scurtă referire și la salarii. „Vă asigur că vom lua cât se poate de responsabil toate deciziile în acest sens. Vorbim şi de pensii şi de salariu, este clar că toată această situaţie deosebit de dificilă economic ne afectează pe toţi şi este nevoie să avem un set de măsuri şi decizii guvernamentale care să poată să menţină echilibru atât în viaţa socială, cât şi în cea economică”, a mai declarat Ciucă.

Ce spusese, recent, președintele Iohannis în provința creșterii pensiilor

Înainte de a participa, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de toamnă, Klaus Iohannis a fost întrebat de presă referitor la majorarea pensiilor. Și la ce anume să se aștepte pensionarii de la 1 ianuarie 2023.

Dacă vorbim de creșterea pensiilor, trebuie să vedem un pic contextul mai larg. Știu că s-au vehiculat tot felul de propuneri, 10%, 11%, dar haideți să vedem lucrurile în contextul mai mare. Nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor. Și, în condițiile în care avem o inflație care trece de 15%, eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să țină cont de această inflație. Și atunci, creșterea, după părerea mea, trebuie să fie mai mare decât a fost ea până acum vehiculată.

Nu știu dacă bugetul permite o creștere până în 15%, așa cum probabil s-ar aștepta lumea, ca să existe o compensare corectă cu inflația, dar eu cred că merită luate în considerare toate opțiunile și venit cu o creștere care compensează în bună măsură inflația”, a declarat Iohannis, de la Bruxelles.

417 afisari

8 COMENTARII

  1. Bai,ghenerale,gura pacatosului…Ca tot zicea Ciolacul ca „poate fi 10%,poate fi 5% referindu-se la procentul de majorare al pensiei.Asa ca intreba-l pe Mucusor ce este cifra si ce este numarul.E drept ca omul cat traieste,invata,insa o chestie atat de banala…

    • Un IDIOT ACEST CIUCA NU STIM INCA DACA O EGALEAZA SAU O DEPASESTE PE VIORICA DANCILA DAR SIGUR E MAI PROST , DOAR CA ESTE SUPRAVEGHEAT SI NU E LASAT SA SE SCUFUNDE MAI RAU

  2. Pensionarii nu-s niste asistati sociali !,pensionari au muncit zeci de ani pentru Romania ,si-au platit zeci de ani contributia pentru pensie ca sa nu stea cu mana intinsa la nimeni ,pensionarii nu-s niste cersetori !.Lipsa de respect fata de pensionari este iresponsabilitate ,este un genocid !.
    Mi-e sila de toate aceste CAPUSI care azi se cred guvernanti , mi-e scarba de toti cei care au furat si fura din drepturile celor care sunt pensionari.
    Aceasta mascarada continua in presa despre asa zisa majorare a pensiilor este o alta fasa ,o ticalosie .
    Le-ati bagat mana in buzunare romanilor ,i-ati furat si ii furati zi de zi prin marirea mincinoasa a preturilor la energie si gaze .
    Resursele naturale sunt ale romanilor ,nu-s nici ale OMV ,nici Exxon !, Nastase ,Tariceanu au dat de pomana resursele !,au tradat Romania si romanii.
    Noi cei care azi suntem pensionari am facut acele termo si hidrocentrale ,voi doar mulgeti ,voi doar furati !.
    Cine crezi ca da doi bani pe ceea ce spui infanteristule ?,habar n-ai de guvernare ,esti doar o scula pe basula celor care te comanda.

  3. Prin anii ’65 a fost infiintate scolile de tractoristi de 3 ani Cei care absolveau aceste scoli stateau 2-3 ani la CAP apoi le venea randul sa plece in armata si acolo ramaneau Faceau liceul la seral apoi se duceau la scoala de ofiteri Asa a ajuns unul ca Ciuca care nu stie cat este 0,50 de bani ,nu deosebeste cifra de procent ,nu stie cum se face motorina !Totusi cineva l-a pus sa ia decizii in numele nostru Rezultatul:Am ajuns cea mai saraca tara din UE cu cel mai tampit presedinte si cea mai ticaloasa si corupta clasa politica !

  4. Nu e totuna 16% la o pensie de 1500 cu 16% la o pensie de 15000 lei. Nu e totuna 16% la doi soti cu pensie de 1500 lei cu o vaduva cu marire 16% la 1500 lei. Nu e totuna 16% pensia de 1500 de lei a unui barbat de 65 de ani cu 16% pensia de 1500 de lei a unui bătrân bolnav de 95 de ani. Nu e totuna 16% de 1500 lei a 2 pensionari ce fac piata cu 16% a unui batran imobilizat in carucior etc… Parca is tampiti.

  5. Nu tie rusine Ghenarale sa minti poporul, ai jurat pe drapel sa-l aperi nu sa-l umilesti,asa cum o faci acum

  6. O lancezeala ca un nor cenusiu
    Si o brambureala ca la Turnu Babel
    Asa e guwernerul acesta zglobiu
    Cu zglobiul lor presedine tembel

    Nu stie stanga ce face dreapta
    Isi spune parerea orice rahat
    Acum au de molfait o chestie simpla
    Dar pentru ei e ceva complicat

    Nu stiu cum sa’mparta un pai la magari
    Tot vin cu propuneri de rasul lumii
    Sunt visul de groaza la cei pensionari
    Nu se indura sa dea capcaunii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger