AcasăPoliticaPremierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre formularul digital de intrare în...

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre formularul digital de intrare în România – VIDEO

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre formularul digital de intrare în România - VIDEOPremierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre formularul digital de intrare în România - VIDEO

Pe ordinea de zi a Executivului figurează și un proiect de ordonanță de urgență privind implementarea formularului digital de intrare în România, care urmează să primească undă verde în cadrul ședinței de miercuri, 15 decembrie.

La începutul reuniunii Cabinetului pe care îl conduce, Nicolae Ciucă a făcut câteva precizări cu privire la acest formular ce va trebui completat de către persoanele care intră pe teritoriul autohton, începând de săptămâna viitoare.

De când se va aplica

„Astăzi vom aproba formularul de intrare în România, prin proiectul de OUG pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri.

Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în ţară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din UE”, a anunțat Ciucă.

Premier: „Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei”

Șeful Guvernului a explicat care este rolul acestui formular. „Noua tulpină SARS-COV-2 şi situaţia epidemiologică din ţară impun măsuri de protecţie cât mai eficiente în România, mai ales acum când se apropie sărbătorile de iarnă.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătăţii noastre şi a celor din jurul nostru. Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei.

Direcţiile de Sănătate Publică vor putea identifica şi lua (…) legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetăţean infectat cu SARS-COV-2”, a susținut Ciucă.

Cine trebuie să-l completeze

De la vârful Guvernului s-a mai anunțat că formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale „şi trebuie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere sau navale”.

De asemenea, premierul Ciucă a precizat că „acest document poate fi completat electronic, accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei”.

„Datele completate în formular sunt accesate doar de angajaţii autorizaţi ai DSP-urilor şi pot fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice”, a ales să mai menționeze Nicioae Ciucă, la începutul ședintei de miercuri a Executivului.

148 afisari

2 COMENTARII

  1. mizeria asta nu are legatura cu sanatatea. Securila vrea sa stie unde mergi, cu cine te intalnesti, etc. Urmeaza implementarea pe intern. Cand mergi la tara anunti pe Securila unde pleci, cu cine te vezi , etc.

  2. @ E cu „excepții de la reglementări” că e „stare de alertă” și au propunere de OUG, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger