AcasăPoliticaPremierul Cîțu, cu referiri la vaccinare și în mesajul de Ziua Veteranilor...

Premierul Cîțu, cu referiri la vaccinare și în mesajul de Ziua Veteranilor de Război: ”Apreciez exemplul”

Premierul Cîțu, cu referiri la vaccinare și în mesajul de Ziua Veteranilor de Război: ”Apreciez exemplul” (sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Ziua de 29 aprilie este una aparte, fiind dedicată veteranilor de război. Nu sunt puțini cei care își amintesc, în această joi, poate mai mult ca oricând, de bunicii și străbunicii plecați pe front și de sacrificiile pe care le-au făcut pentru țară.

Cum se întâmplă an de an, cu prilejul unor astfel de zile dedicate eroilor neamului, politicienii transmit mesaje publice. La fel a făcut și șeful Guvernului, liberalul Florin Cîțu. Care a ales să facă trimitere, și cu această ocazie, la campania de vaccinare împotriva COVID-19, aflată în plină desfășurare la această data și pe care autoritățile o vor accelerată.

”Ne bucurăm să-i avem printre noi cât mai mult de acum înainte și apreciez exemplul veteranilor de război care au ales să se imunizeze anti-COVID-19, dovedind prin acest gest că au grijă de viața lor, dar se simt responsabili și față de cei din jurul lor”, a ales să menționeze Florin Cîțu în mesajul făcut public din direcția Palatului Victoria, cu ocazia zilei de 29 aprilie.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul premierului cu prilejul Zilei Veteranilor de Război:

”Ziua de 29 aprilie o dedicăm veteranilor de război, de fiecare dată cu sentimentul că faptele lor de arme, curajul cu care au luptat pe front reflectă profilul unor generații pentru care datoria împlinită față de țară și popor reprezenta un gest de onoare supremă.

Cei pe care încă mai avem privilegiul de a-i avea printre noi, ajunși la vârste venerabile, păstrează încă vii amintirile de pe front și le împărtășesc generațiilor mai tinere. Nimeni nu le mai poate da înapoi anii de tinerețe petrecuți în tranșee pentru eliberarea teritoriului național, nimeni nu poate șterge suferința din vremurile de război, dar îi putem răsplăti ducând mai departe exemplele lor și purtându-le de grijă acum, când vârsta îi face mai vulnerabili.

Ne bucurăm să-i avem printre noi cât mai mult de acum înainte și apreciez exemplul veteranilor de război care au ales să se imunizeze anti-COVID-19, dovedind prin acest gest că au grijă de viața lor, dar se simt responsabili și față de cei din jurul lor.

Poveștile de viață ale acestor oameni sunt capitole ale unei pagini importante din istoria României și vrem să fie cunoscute de cât mai mulți dintre români. De aceea, salut campania ”Alături de veterani”, inițiată de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, cu mediul de afaceri și societatea civilă. Prin lansarea unei platforme online dedicată veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial și toate celelalte manifestări incluse în această campanie vrem să ne exprimăm recunoștința față de ceea ce ei reprezintă pentru noi: niște eroi.

Un gând pios pentru cei care nu mai sunt printre noi.

Celor puțin peste 2.600 de veterani supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial, cărora mă simt onorat să le transmit cele mai bune gânduri cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, le urez ani mulți și sănătate!

Florin Cîțu,
Prim-ministru al României”

Premier: Ne vaccinăm și vom scăpa de mască cât mai repede

De altfel, premierul vorbise despre campania de vaccinare și în cursul zilei de miercuri, când, pe lângă o ședință a Executivului, la Palatul Victoria a avut loc și cea de-a doua reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021.

”Eu sunt sigur că românii sunt responsabili, că vom avea anul acesta o sărbătoare a Paștelui, dar și un weekend fără niciun fel de evenimente. Săptămâna viitoare revenim la normal, vom avea în București, am uitat vă spun, un maraton de vaccinare. Din punctul meu de vedere, singura soluție, și știu că tot discutăm despre mască, dacă vrem să scăpăm de mască, soluția este să ne vaccinăm.

Doar așa scăpăm de mască. Nu există altă variantă, în acest moment. Ne vaccinăm și vom scăpa de mască cât mai repede. Avem dozele să ne vaccinăm, toată situația este să ne vaccinăm şi după aceea vom scăpa de mască”, a declarat Cîțu, întrebat dacă de la 1 mai masca va mai fi obligatorie pe plajă și în apă – un subiect de interes pentru românii care vor să meargă la mare, în week-end sau în concediu.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger