AcasăPoliticaPremierul Cîțu a găsit explicația: Ştim de ce cresc cazurile. Oamenii au...

Premierul Cîțu a găsit explicația: Ştim de ce cresc cazurile. Oamenii au mers la schi – VIDEO

Premierul Cîțu a găsit explicația: Ştim de ce cresc cazurile. Oamenii au mers la schi - VIDEO

Creșterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus ar avea o explicație. Ce ține de faptul că românii au mers la schi, unde nu s-ar fi respectat cu totul regulile stabilite de autorități în lupta contra COVID, și nu de reluarea cursurilor în unitățile de învățământ.

Cel puțin asta reiese din spusele premierului. ”Ştim de ce cresc aceste cazuri. România a fost ţara care a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lucru, acest lux şi acolo, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile.

Dacă acolo ar fi respectat regulile, n-am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat ceva – că am deschis şcolile şi nu de acolo vine problema şi nu de acolo a crescut numărul de infectări”, a declarat Florin Cîțu, joi seară, la postul B1 TV, pe fondul raportării venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în care se anunțaseră peste 5.200 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), în ultimele 24 de ore.

Întrebat despre perioada Sărbătorilor de Paști

Totodată, șeful Guvernului a subliniat că nu se ia în calcul varianta unui lockdown de Sărbătorile de Paști. ”Gândiţi-vă că anul trecut nu am intrat în lockdown şi ajunsesem la cifre foarte mari. (…) În valul doi nu a mai existat nicio perioadă de lockdown şi România a fost cred că singura ţară în Europa fără lockdown după prima perioadă iniţială. Nu, nu luăm în calcul aşa ceva (cu referire la Paști-n.n)”, a afirmat premierul.

De altfel, nu e prima oară când Cîțu dă această asigurare. ”Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, transmitea șeful Executivului, pe 9 martie, pe pagina sa de Facebook.

Anterior în cursul acestei zile, de la Cotroceni, președintele Iohannis făcuse, la rîndul său, referire la perioada Sărbătorilor Pascale. ”Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.

Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a anunțat Iohannis.

158 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger