AcasăPoliticaVor merge românii la biserică de Paște? Ce spune premierul Cîțu despre...

Vor merge românii la biserică de Paște? Ce spune premierul Cîțu despre noaptea de Înviere – VIDEO

Premierul Cîțu a făcut anunțul despre Sărbătorile de Paște: ”Vă asigur că ...” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Pe fondul declarațiilor venite de la Cotroceni, din direcția președintelui Iohannis, și șeful Guvernului a făcut câteva scurte precizări cu privire la Sărbătorile Pascale, în contextul în care în ultima perioadă în spațiul public s-au manifestat temeri cu privire la eventuale noi restricții ce s-ar putea impune de Paști, ca urmare a situației generate de COVID-19.

”Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin”, a susținut, în primă fază, Florin Cîțu, prin intermediul unui mesaj transmis, marți seară, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liberalul aflat în fruntea Executivului a ținut să dea asigurări că nu se are în vedere un lockdown în România, premierul făcând referiri concrete la perioada Sărbătorilor Pascale. ”P.S. Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a conchis Florin Cîțu.

Anunțul lui Klaus Iohannis. Palatul Cotroceni a dat ordinul!

Cu câteva ore înainte, la finele unei ședințe de lucru pe tema siguranței publice în unitățile de învățământ, desfășurate la Cotroceni, în prezența premierului, a celor doi vicepremieri, a mai multor miniștri, dar și a secretarului de stat Raed Arafat, Klaus Iohannis făcuse referire la situația COVID din ultimele zile. Dar și la campania de vaccinare, la prelungirea stării de alertă și la Sărbătorile Pascale. ”Vreau să atrag atenția totuși că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare.

Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campanie de vaccinare care merge foarte bine. Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta, astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației.

Dar până atunci trebuie să avem grijă, să nu ne înecăm la mal! Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.

Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a declarat Klaus Iohannis.