AcasăPoliticaPremierul Ciolacu se întâlnește reprezentanții transportatorilor și fermierilor/Prefectul Capitalei, discuții cu protestatarii

Premierul Ciolacu se întâlnește reprezentanții transportatorilor și fermierilor/Prefectul Capitalei, discuții cu protestatarii

sursa foto: Guvernul României/Facebook

Premierul Marcel Ciolacu urmează să aibă vineri, 12 ianuarie, la Palatul Victoria, discuții cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor.

Întrevederea de la Guvern ar urma să înceapă în scurtă vreme. O delegație a fermierilor și a transportatorilor ar urma să ajungă, din moment în moment, față în față cu Marcel Ciolacu, șeful Executivului și al PSD-ului.

De la Guvern s-a anunțat oficial că pe agenda premierului figurează, de la ora 15.00, consultări cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor, la Palatul Victoria.

citiți și: Transportatorii și fermierii iau cu asalt Capitala! O coloană întinsă pe mai mulți kilometri se îndreaptă spre București!

Ce le-a transmis prefectul Capitalei protestatarilor

Anterior în cursul zilei de vineri, prefectul Capitalei a fost să discute cu protestatarii şi le-a adresat această invitaţie la dialog cu premierul, pentru a-și prezenta revendicările.

Rareș Hopincă le-a transmis protestatarilor că prim-ministrul vrea să se întâlnească cu ei, vineri, la ora 15. Și i-a îndemnat să-și desemneze reprezentanții – atât din partea fermierilor, cît și a transportatorilor, care să meargă la discuțiile de la Palatul Victoria.

„Vă putem ajuta și cu transportul, cu mașinile, pentru o întâlnire cu domnul prim-ministru pentru a vă prezenta doleanțele dumneavoastră și pentru a identifica soluțiile cât mai grabnic posibil. Toată deschiderea din partea domnului prim-ministru, vrea să se întâlnească cu dumneavoastră, astăzi, la ora 15.

Rugămintea este, ca să fim operativi, să reușiți să vă desemnați reprezentații, să fie și dintre fermieri, agricultori, și dintre transportatori, astfel încât să începem dialogul pe baza revendicărilor dumneavoastră”, le-a transmis prefectul Capitalei protestatarilor.

Oficiali ai Guvernului au discutat și joi cu reprezentanți ai transportatorilor

Întâlnirea de vineri, de la Guvern, ar urma să aibă loc la o zi după ce reprezentanții Cancelariei Prim-ministrului au avut, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanți ai transportatorilor „din toate zonele României”.

„Dialogul dintre cele două părți a vizat analizarea problemelor cu care se confruntă sectorul transportatorilor și a soluțiilor de rezolvare la situațiile punctuale ridicate în cadrul întâlnirii.
În urma consultărilor, s-a convenit că ministerele și instituțiile cu atribuții în rezolvarea aspectelor semnalate vor fi informate de către Cancelaria Prim-ministrului despre problemele ridicate, în vederea găsirii celor mai potrivite soluții.

Astfel, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârșitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanții transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern și cei ai Autorității de Supraveghere Financiară pentru a discuta aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) și a găsi soluții aplicabile la problematicile semnalate de transportatori”, a transmis Guvernul, joi, 11 ianuarie, într-un scurt comunicat.

Din câte a mai anunțat Executivul, la întâlnire au participat din partea Guvernului, Florin Spătaru, Ovidiu Gheorghe și Daniel Botănoiu, consilieri de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, iar din partea transportatorilor reprezentanți desemnați din toate zonele țării.

author avatar
Andrei Coman
164 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger