AcasăPoliticaPremierul Ciolacu reacționează la amenințările liderului rus din Herson, cu privire la...

Premierul Ciolacu reacționează la amenințările liderului rus din Herson, cu privire la podul de la Giurgiulești: Declarații inacceptabile

sursa foto: Facebook/Guvernul României

România condamnă ferm declarațiile așa-zisului „reprezentant” al Rusiei în Herson – a transmis premierul Marcel Ciolacu, joi după-amiază.

Reacția șefului Executivului român – postată pe Twitter – vine după afirmațiile amenințătoare ale guvernatorului numit de ruși în Herson, Vladimir Saldo, în privința podului de la Giurgiulești.

„România condamnă ferm declarațiile așa-zisului „reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune a Ucrainei ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile.Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a scris pe Twitter Marcel Ciolacu.


Mesaj-reacție și de la MAE

Un mesaj similar a fost postat și pe pagina de Twitter a Ministerului român de Externe, condus de către Luminița Odobescu.


Reacțiile de la vârful Guvernului de la București și de la nivelul MAE vin pe fondul declarațiilor făcute de către Saldo cu privire la podul de la Giurgiulești. Guvernatorul Hersonului, Vladimir Saldo, a amenințat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiulești ca răspuns la atacul ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineană Herson de Crimeea, potrivit stiripesurse.ro. „Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiulești în Moldova, care a fost în componența Ucrainei, dar a fost transmisă pe Dunăre de regimul Iușcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios”, a afirmat Saldo, conform sursei menționate.

Podul Galați – Giurgiulești este unul rutier și face legătura între România și Republica Moldova. Podul peste Prut a fost construit în 1949, are o lungime de 125 metri și a fost reabilitat anul trecut.

author avatar
Andrei Coman
664 afisari

37 COMENTARII

  1. cioli, scuipă-l și înjură-l de morți.
    la urmă fură-i portofelul.
    ca la tine, în simileasca Buzăului.

    • Bravo Ciolacului. Nu-i acceptă declarația și gata. E ca și cum declarația n-ar mai fi. Și-au bătut rușii gura degeaba că Ciolacu tot cu barbă e.

      • Covrigărule ciolacu ,tu guvernează țară, că ai o groază de priorități și urgențe pentru cetățean lasă declarațiile unor politicieni care n-au nici,o treabă cu noi,vezi cum oprești pomenile către ucrainienii naziști care ne asupresc minoritățile și batjocoresc biserica românească

          • Lasă covrigii nărodule, tu infuleca greieri,viermi și lăcuste ăsta este meniu preferat de scârbele progresiste usr ,unde îți place și ție sa lingi pt o mână de firfirei

          • tu infuleci kăkat la greu, fmm de țig an agramat !!!
            „tu guvernează țară” ????
            băh nărodule, nu mai posta, nu ești în stare !!!!

          • Neatá,gheu!
            Iará ai mancat ceva stricat,má prostane!
            Problema,e ca nu te mai saturi de mancat kákat!
            Oricum,doar máta e de viná,sti tu, homaláu!

          • Cu lămâie garoiule borât, cu lămâie și îți trece ,scursura corturara ce ești. Nărodule !

        • Asa se vorbeste,románe!
          Nu te preocupa pentru motanu gheu!
          Locul lui e in brazilia,sa primeascá sulá noduroasá de la un arámiu,sá se sature de icre, homalául curcubeist!

    • Să-mi plimb motanul pe la kuru tău fă proasto, ce este cioli?,așa vorbiți voi la șatra în jargoane de garoi

      • cioli este piz da mă-tii , fmm de jigodie neagră !
        fă proasto îi spui mă-tii!
        așa o strigau și pe centură, unde lua mue pt. un chiștoc și o ciungă.

        • Garoiule borât nu te pune cu mine ,ca îți trag iar pl în fălci, ai mai luat tu o pauza de câteva săptămâni ,fă-ne un bine și dispari cu mizeriile tale usetiste

          • agramatule ….”usetiste” ???
            marș în piz da mă-tii ți gan analfabet !!
            de când iei mui pe aici n-ai scris o propoziție corect !

          • .,….și ce pLm e „nu te pune cu mine” ????
            marș ți gane analfabet în piz da mă-tii !!!!

  2. Deci prostovanii din MAE în frunte cu Ciolanu recunosc că ucrainienii, care au lovit poduri, și cei care le-au furnizat armele, sunt criminali de război?

  3. Acum cred ca toata Rusia tremura de frica lui Ciolacu si se gandesc cum mai scot ei camasa….

    • Gogu idiot, Rusia tremura ca taticul Putin a fi inlocuit. Cine ridica sabia , de sabie v-a pierii

  4. Alo, domnu’ Ziarist! Nu regimul Iushcenko ci regimul Ianukovici! Iushcenko a fost instalat de SUA in 2004 ! Cind Iushcenko a cistigat alegrile in 2004 Putin l-a felicitat imediat dar dupa felicitarile lui Putin regimul George Bush II a facut scandal si Curtea Suprema din Ukraina a decis repetarea alegerilor(!). La „rejucare” a cistigat Iushcenko – asta a fost „Revolutzia Portocalie”. Dupa un an insa, Partidul Regiunilor condus de Ianukovici a cistigat Alegerile Generale si a devenit Prim Ministrul lui Iuscenko. Ce umilinta pentru O.T.A.N.! I 2010 Ianukovici a cstigat din nou alegerile Prezidentiale si restul se stie. Mai cititi si voi ,mai draga, Wikipedia aia daca aveti memorie slaba!

  5. Se umflara muschii pe pralea.In cazul Bastroe a tacut ca o sluga a intereselor straine ce se afla si tocmai baga 50 de milioane in vaginul Maiei in timp ce copiii Romaniei mor pe capete de cancer fiindca nu au cu ce sa se trateze in clinici adevarate..Hai sictir ,ai norocul ,tu si mutul ,ca domniti peste o tara de imbecili.

  6. Bulibasa PSD acest impostor cocalar si vinzator de tara care este un zero barat in fata unul politician rus dar speram ca vine tavalugul si peste voi la Bucuresti din spre radarit tavalugul de 3000 de grade la contact cu solul Slava COCALARUL

  7. In spatle Ciolacului sta scris „GUVERNUL ROMANIEI”. Acst lucru este fundamental gresit. Poporul trebuie sa citesca „GUVERNUL din ROMANIA” in loc de „GUVERNUL ROMANIEI”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger