AcasăPoliticaPremierul Ciolacu, prima reacție după ce Firea și-a dat demisia: „Toți trebuie...

Premierul Ciolacu, prima reacție după ce Firea și-a dat demisia: „Toți trebuie să facă un pas în spate”

sursa foto: realitatea.net

Marcel Ciolacu, șeful Guvernului și, totodată, al PSD-ului, avut o primă reacție, vineri după-amiază, după ce s-a aflat public faptul că Gabriela Firea părăsește fotoliul de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Este a doua plecare din cabinetul Ciolacu, după cea a social-democratului Marius Budăi, după izbucnirea scandalului privind „azilele groazei”.

Ciolacu și Firea au avut, vineri, discuții la Palatul Victoria, la finalul cărora social-democrata și-a anunțat plecarea din Guvern. La scurt timp de la ampla postare pe care a transmis-o, pe Facebook, șefa demisionară de la Ministerul Familiei, premierul Ciolacu a făcut public la rândul său un mesaj, prin intermediul aceleiași rețele de socializare. În care susține, între altele, că „apreciază gestul voluntar” făcut de Firea. Și anume decizia de a-și depune mandatul de ministru.

Ciolacu: Îmi este foarte clar că Firea, în calitate de ministru, nu are nicio legătură directă cu acest caz

„Am avut astăzi o discuție la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema ”azilelor groazei”.

Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea.

În consecință, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să își depună mandatul de ministru al Familiei.

Vreau să subliniez că apreciez gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, în după-amiaza zilei de vineri, 14 iulie.

Așteaptă și alte demisii

Premierul dă de înțeles că așteaptă și alte demisii – de această dată în rândul unor primari și șefi de Consilii Județene, dar nu numai, în semn de asumare a reponsabilității funcțiilor, în tot acest scandal al azilelor.

„Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu “azilele groazei” să își asume pe deplin responsabilitatea. Toți trebuie să facă un pas în spate.

Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel.

Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conștiințe în schimbul banilor.

Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Și voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile și sufletele unor oameni fără apărare!”, susține Ciolacu.

Citiți și: BREAKING NEWS: Marius Budăi a cedat! Ministrul Muncii a demisionat din funcție! Ciolacu a confirmat plecarea

Cine va fi ministrul Muncii în locul lui Marius Budăi. Social-democraţii ar fi luat deja decizia

Ștefan Godei, patronul de la „azilele groazei”, s-a îmbogăţit de pe urma suferinţei bătrânilor. Cum cheltuia banii

Cum fentau angajaţii de la „căminele groazei” controalele ITM. Unde erau ascunşi bătrânii

Firea, după demisie: Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni

Gabriela Firea și-a anunțat public, vineri, plecarea din Guvern, în speță din scaunul de ministru al Familiei. „Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!”, a susținut, între altele, Firea, în lunga postare de pe pagina sa de Facebook.

„Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez.

Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile.

Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor.

Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristețe, față de tot ceea ce am făcut și puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, și din funcția de Președinte al Organizației PSD București, din care mă suspend o perioadă limitată”, a scris Firea, vineri după-amiază, pe rețeaua de socializare.