AcasăPoliticaPremierul Ciolacu îl apără pe ministrul Finanțelor: „Un singur lucru a greșit”

Premierul Ciolacu îl apără pe ministrul Finanțelor: „Un singur lucru a greșit”

Într-o primă reacție pe marginea protestului de joi al angajaților din Ministerul de Finanțe, în fruntea căruia se află Marcel Boloș, premierul Ciolacu spune că ministrul PNL e un om de bună-credință.

Doar că, în opinia șefului Guvernului, ministrul Finanțelor ar trebui să comunice mai mult cu oamenii.

Chiar dacă PNL-ul nu a părut să se grăbească să iasă public să-și susțină ministrul, în contextul izbucnirii protestului spontan de joi, de pe holurile Ministerului Finanțelor, premierul – șeful PSD – l-a apărat pe Boloș, în direct, la TV.

Ciolacu: Un singur lucru a greșit. Nu poți să le faci pe toate singur

A remarcat că ministrul Finanțelor a mers să le vorbească oamenilor nemulțumiți. Și, deși i-a sărit în apărare, premierul spune că șeful de la Finanțe a greșit într-o privință. „Nu poți să le faci pe toate singur. Puterea trebuie să o împarți” – consideră Ciolacu.

Văd că domnul ministru a mers bărbătește și a vorbit cu ei. De la Guvern am mers acasă, am făcut și eu un duș. Am avut apă caldă, cu rușine vă spun, față de cei 100.000 de bucureșteni care nu au. A luat cineva apărarea lui Marcel Boloș? Îl apăr eu. Domnul Boloș e de bună-credință. E priceput, are și frică de Dumezeu, dar are și defecte. Nu are acea calitate de a comunica cu oamenii. Un singur lucru a greșit. Nu poți să le faci pe toate singur. Puterea trebuie să o împarți. Eu repet, nu taie nimeni niciun salariu. Eu ce mă aștept de la angajații de la Finanțe e să fie alături de domnul ministru în acest demers pe care trebuie să îl pornim, să pornim digitalizarea ANAF”, a declarat Ciolacu, joi seară, citat de romaniatv.net.

Mai mulți angajaţi din Ministerul Finanţelor Publice, de ordinul zecilor, au întrerupt lucrul, joi, şi au ieşit pe holurile instituţiei, pentru a protesta faţă de unele prevederi ale proiectului de Ordonanţă privind măsuri fiscal-bugetare, dar şi faţă de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem.

Boloș: Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări

Boloș a ieșit din biroul de la minister și a stat de vorbă cu angajații care au protestat. Ulterior, Marcel Boloș a transmis joi seară târziu, și un mesaj pe Facebook, în contextul protestului de la ministerul pe care-l conduce.

„Astăzi (joi-n.red.) a fost o zi importantă la Ministerul Finanţelor, pentru că am reușit să trecem printr-un moment de provocare și să găsim o cale către înțelegere și armonie. În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă.

Am văzut încă o dată cât rău pot face informațiile neverificate răspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați”, a scris Boloș pe Facebook, în 10 august.

Totodată, ministrul Finanțelor a ales să menționeze, în aceeași postare, că „toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări”. „Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliției. Eu sunt partenerul angajaților din minister, ușa mea este deschisă oricând, dacă vor să îmi transmită îngrijorările lor sau probleme cu care se confruntă”, a mai scris, între altele, Marcel Boloș.

469 afisari

10 COMENTARII

  • AVETI CE ATI VOTAT ! SSASUL A DESEMNAT NUMAI RAPCIUGARI , GENERALI PLAGIATORI , MANELISTI CANTARETI LA MANDOLINA SI SA NU-L UITAM PE BETIVANUL TEPAR LA BANCI PUSCARIAS IN USA. SI SPALATOR DE VASE

   CU ASA PLEAVA SI CU UN FALSIFICATOR IN ACTE CIVILE , SASE CASE ATI ATINS APOGEUL PROSTIEI

 1. Marele premier apárá pe ministrul finantelor…
  Sleahta de tálhari ticálosi se protejeazá unu’ pe altul ,doar SUG la aceeasi tátá!
  …si plebea,pláteste,váleu si cum pláteste,luind de la gura copilasilor!
  Blestemati fiti , vanzatori de neam,tará si románi,haitá de hiene!

 2. Băi,Ciolace,un ministru de FINANȚE,care în două minute vorbește de trei ori despre”ieftinirea prețurilor”,nu are ce căuta pe acel post.Dar și tu ,ca și mulți alții,spuneți la fel așa că,înapoi la școală.

 3. Afara ploua!!! E aceiasi lozinca de politruci care scufunda toata tara ca habar nu au.Sa cari valize si sa ajungi asa e chiar un salt pe pf!!

 4. Dar s-au ieftinit preturile
  Firma care tipareste aceste etichete
  Ia 78 de euro pentru un pachet
  In loc de 100

  Asa ca acum u n cartonas
  Costa cu 0.50 bani mai putin cum zice un alt erudit Ciuca
  La el moneda nationala este banul

 5. Siguur !…banul gros cheltuit ca o maimutza nebuna ,si aruncati care incotro Spitale care cad pe oameni nu impresioneaza analfabetii Acestia nici macar nu sunt functionali ei sunt analfabeti sadea

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...

România, deja cu un pas în Schengen! Austria şi-a dat acordul. Marcel Ciolacu: „Am spart gheața, merităm”

Veste bună pentru România. Suntem cu un pas mai aproape de Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner ar fi...