AcasăPoliticaMarcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor. „Este normal și corect ca pensiile mici...

Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor. „Este normal și corect ca pensiile mici să fie…” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Șeful Guvernului și al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a făcut precizări de interes pentru milioane de pensionari din România. Premierul a vorbit despre majorarea pensiilor.

Politicianul aflat în fruntea Guvernului spune că e „normal și corect” ca pensiile mici să fie primele care vor fi majorate.

Pensiile mici ar urma să crească primele

„Atât noi, cât și Comisia Europeană considerăm că sunt inechități foarte mari între pensiile foarte mici și pensiile mari și se caută un echilibru social. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, de la 1 ianuarie 2024, ea să fie în vigoare.

Avem aceeași viziune cu Comisia privind pensiile generale și vom merge până la sfârșitul anului, astfel încât la anul să avem o nouă lege a pensiilor cu adevărat. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite”, a declarat premierul, luni seară, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a mai punctat un aspect. „Nu putem mări cu același procent pensiile mici și pensiile mari. Minimul de procent va fi reprezentat de inflația din anul respectiv”, a afirmat acesta.

author avatar
Andrei Coman