AcasăPoliticaPrefectul Capitalei: „Primăria Generală se PREFACE că lucrează. Cetățenii ar trebui să...

Prefectul Capitalei: „Primăria Generală se PREFACE că lucrează. Cetățenii ar trebui să se prefacă și ei că au CĂLDURĂ?”

sursa foto: Rareș Hopincă/Facebook

Avariile care tot apar în Capitală sunt motiv de nemulțumire pentru locuitorii blocurilor care, mai ales acum că e iarnă, rămân fără apă caldă și căldură în case, până sunt gata reparațiile menite să rezolve problemele de termoficare.

În tot acest context, Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, critică Primăria Generală, condusă de către Nicușor Dan, după ce peste 300 de blocuri din București au rămas recent fără agent termic.

„Primăria Generală se preface că lucrează. Cetățenii ar trebui să se prefacă și ei că au căldură?

Încă 313 blocuri au rămas fără agent termic în București. Majoritatea în Sectorul 2, unul dintre cele mai afectate sectoare de disfuncționalitățile sistemului.

În a 3-a iarnă a mandatului și fix în ziua în care s-a produs cea mai mare avarie din ultima perioadă, Primăria Generală publică anunț de achiziție publică pentru 20 de mini centrale, care să suplinească livrarea sub parametri a agentului termic în 340 de blocuri. Termenul de depunere este 23 februarie, adică la sfârșitul iernii”, scrie vineri, 26 ianuarie, pe Facebook prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

„Așa arată o administrație ruptă de realitate și de oameni”

Și cum se știe că Nicușor Dan intenționează să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, la alegerile din acest an, prefectul amintește că actualul edil general – căruia nu-i menționează, negru pe alb numele în postare – este primar din 2020 „și tot de atunci a promis bucureștenilor apă caldă și căldură”.

„Cât este interes pentru a rezolva real o problemă uriașă pentru bucureșteni și cât este exercițiu de imagine și de discurs la început de an electoral?

Când estimează domnul primar general că cele 20 de instalații vor livra agent termic? De ce o face la finalul iernii, în 2024? Este primar din 2020 și tot de atunci a promis bucureștenilor apă caldă și căldură. De ce nu a făcut această achiziție în primele 2 ierni ale mandatului, înainte să lase zeci de mii de oameni fără căldură?

O măsură tardivă, cu eficiență îndoielnică și luată doar pentru a se putea invoca în campanie. Așa arată o administrație ruptă de realitate și de oameni, iar din păcate Sectorul 2 resimte din plin efectele nepăsării autorităților”, susține Hopincă.

„Solicit Termoenergetica să remedieze de urgență avaria produsă la Magistrala II Sud din zona Piața Iancului, cât și avariile deja existente în celelalte sectorare din Capitală și să reia în cel mai scurt timp furnizarea de agent termic către bucureșteni!” – își încheie Prefectul Hopincă mesajul transmis pe rețeaua de socializare vineri, 26 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman
234 afisari

4 COMENTARII

  1. Asociatiile de proprietari ar trebui sa dea in judecata prestatorul.Cu o expertiza energetica si una contabila ar trebui sa-si ia baniii inapoi

  2. Si cetatenii ar trebui sa miomeze plata caldurii, sa platesca ceea ce primesc, adica nimic

  3. Si cetatenii ar trebui sa mimeze plata caldurii, sa platesca ceea ce primesc, adica nimic

  4. Sa se prefaca ca sunt destepti si sa voteze cum trebuie. Sau daca nu au pe cine, sa stea acasa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger