AcasăPoliticaPrefectul Capitalei i-a dat răspunsul lui Clotilde Armand: va decreta sau nu...

Prefectul Capitalei i-a dat răspunsul lui Clotilde Armand: va decreta sau nu Stare de Alertă în Sectorul 1?

clotilde armandPrefectul Capitalei i-a dat răspunsul lui Clotilde Armand: va decreta sau nu Stare de Alertă în Sectorul 1?

Clotilde Armand a cerut declararea Stării de Alertă în Sectorul 1 din cauza crizei gunoaielor. Prefectul Capitalei a spus că așteaptă toate informațiile de la instituțiile implicate, înainte de a lua o decizie.

Iată că, acum, a venit răspunsul lui Alin Stoica: NU va decreta Stare de Alertă! Cel puţin, deocamdată De ce? Agenţia de Mediu nu a descoperit depăşiri ale indicatorilor, concentraţii de gaze sau PM 10, PM 2.

La acest moment nu am luat încă o decizie în sensul acceptării sau nu a solicitării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 pentru că nu am încă toate datele. Am primit parţial de la Agenţia de Mediu un răspuns.

Dumnealor au monitorizat eventuale depăşiri ale indicatorilor, concentraţii de gaze sau PM 10, PM 2. Nu am descoperit depăşiri ale acestora.

DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, a amendat prestatorul cu 4.000 lei şi a dispus ca acesta să îşi reia activitatea în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat şi către populaţie în 48 de ore. La fel lucrul acesta am văzut că se întâmplă.

Aşteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care dumnealor le-au identificat. Ne aşteptăm ca prestatorul să îşi continue activitatea. Orice fel de întârziere sau de sistare a activităţii poate să ducă imediat la o decizie rapidă”, a declarat luni Alin Stoica.

Controale la prestatorii de servicii şi la primării

Serviciile publice de salubritate trebuie asigurate în mod constant. Prestatorul nu poate opri asigurarea serviciilor.

Oprirea acestor servicii şi oprirea colectării nu poate să ducă decât la concluzia că într-adevăr serviciile de salubritate, de utilitate publică intră în colaps, ceea ce ar determina necesitatea unei măsuri rapide”, a mai spus Stoica.

Altfel, şeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a afirmat că au fost dispuse controale la toţi prestatorii de servicii de salubritate din Bucureşti şi vor fi controale şi la toate primăriile de sector, nu doar la cea a Sectorului 1.

Căutăm toate elementele care ne-ar putea duce de exemplu spre o plângere penală, indiferent de părţi, că vorbim de primărie sau de salubrist”, a explicat Berceanu, șeful gărzii de mediu.

Romprest şi-a reluat activitatea

Romprest a anunţat sâmbătă seară că reia activitatea de ridicare a gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei, după ce trei firme au pus la dispoziţie staţiile lor de sortare.

Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe măsură ce autospecialele se vor descărca la staţia de sortare, să intre în program de colectare a deşeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la staţiile de sortare agreate a fost interzis”, a transmis Romprest într-un comunicat.

author avatar
Andrei Ștefan
305 afisari

2 COMENTARII

  1. Făi chizdarelo, du-te făi acasă la tine si învață limba română si apoi vezi-ți de drum. N-ai ce căuta la Primărie. Ești varză. Faci mişto de oameni si nu-ți permitem asta.
    Lui taica Bârna îi dăm una în bârnă si la toată Uniunea Scufundați România. JET din România.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger