AcasăPoliticaPrefectul Capitalei a atacat în instanţă retrocedarea celor 12 hectare de teren...

Prefectul Capitalei a atacat în instanţă retrocedarea celor 12 hectare de teren din Parcul IOR. Primarul Negoiță: „Facem echipă pentru salvarea terenului”

Continuă lupta pentru Parcul IOR! Prefectul Capitalei a răspuns solicitărilor Primăriei Sector 3 și cere în instanță nulitatea dispoziției de retrocedare – a anunțat recent instituția condusă de către Robert Negoiță.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, au susținut, marți, o conferință de presă pe tema terenului retrocedat din parcul IOR.

Ocazie cu care prefectul Rareș Hopincă a anunțat hotărârea Prefecturii Municipiului București de a ataca în instanță dispozițiile de retrocedare a 12 hectare din parcul IOR, emise în 2005 prin decizie de primar general.

În urma analizei celor două dispoziții de retrocedare a celor 12 hectare de teren din parcul IOR am decis să atac în instanță dispozițiile primarului general și să cer anularea acestora. În opinia mea sunt elemente vădite de ilegalitate în ceea ce privește întocmirea dispozițiilor. Retrocedarea fiind abuzivă, cele 12 hectare trebuie să rămână în domeniul public al Capitalei”, a declarat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, citat într-un comunicat de presă.

Negoiță face echipă cu prefectul Capitalei pentru salvarea terenului retrocedat

În același context, edilul Sectorului 3, i-a mulțumit prefectului, despre care a anunțat că fac echipă pentru salvarea terenului retrocedat din parcul IOR.

„Mulțumesc domnului prefect că facem echipă pentru salvarea terenului retocedat din parcul IOR. Am convingerea că acest teren va redeveni domeniu public așa cum a fost și așa cum ar trebui să fie și anume parc pentru cetățenii din Sectorul 3 și pentru toți bucureștenii”, a precizat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Primăria Sectorului 3 reamintește, în același comunicat, că, într-un apel public și prin două scrisori, edilul Robert Negoiţă i-a cerut anterior primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a celor 12 hectare din parcul IOR. „Primăria Sectorului 3 și-a manifestat în repetate rânduri deschiderea pentru a colabora cu Primăria Municipiului București pentru înaintarea acțiunii în instanță, însă demersurile nu s-au finalizat” – anunță instituția.

author avatar
Andrei Coman
208 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa le dea alora teren in alta parte, sau despagubire in bani, dar parcul trebuie sa ramana parc, terenul fiind deja utilitate publica. Si mai intai sa ii verifice bine la acte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger