AcasăPoliticaPrecauții sanitare antiCovid inexistente la Congresul PNL cu 5000 de oameni. „Un...

Precauții sanitare antiCovid inexistente la Congresul PNL cu 5000 de oameni. „Un focar de infecție!”

klaus iohannisPrecauții sanitare anti-covid inexistente la Congresul PNL cu 5000 de oameni. Victor Ponta aruncă bomba: un focar de infecție! / foto: Agerpres

Organizarea congresului PNL a fost criticată dur de toate partidele pe motiv că încalcă regulile din pandemie. Deși Capitala a intrat în scenariul roșu, la Romexpo s-au adunat 5.000 de liberali pentru a-și vota președintele.

Vă amintim că de sâmbătă, în București au intrat în vigoare mai multe restricții printre care organizarea de evenimente private cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care se află în una dintre următoarele situații:
a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Acces fără controale la Congresul PNL

Or, accesul în sala principală de la Romexpo București, unde a avut loc congresul PNL, s-a făcut fără nici un control sanitar din partea organizatorilor după ora 11.00, când a început evenimentul. Până la ora 11.00 au existat controale ale certificatului de vaccinare sau ale testelor negative prezentate de delegați, dar acestea au încetat imediat după începerea evenimentului.

Practic, după ora 11.00 oricine a putut intra la Romexpo fără vreun control sanitar, iar în sală unii participanți nu au purtat masca sanitară obligatorie sau o purtau incorect, potrivit martorilor citați de g4media.ro. De altfel, însuși președintele Klaus Iohannis a uitat să își pună masca sanitară anti Covid-19, timp de câteva minute.

Astfel, președintele României a stat fără mască după ce a coborât de pe scena congresului PNL, la care – sâmbătră – au participat aproximativ 5.000 de oameni. Șeful statului a stat între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, cu care a și vorbit câteva la un moment dat.

Liberali cu Covid-19 la Congresul PNL

Victor Ponta susține că a primit informaţii potrivit cărora la Congresul PNL de sâmbătă au participat liberali care știau că sunt infectați cu COVID-19. „Dumneavoastră credeţi că ieri (n.r. sâmbătă, 25 septembrie) s-au făcut 5.000 de teste şi că toate erau negative? Hai să fim serioşi. Ştiu eu de la liberali, de liberali care aveau Covid şi au venit la congres, că trebuiau să voteze, că dacă nu votau…”, a spus Victor Ponta, duminică seara, la România TV.

Întrebat dacă se poate proba afirmaţia pe care a făcut-o, Ponta a spus: „Cum, că au plecat acasă toţi. Au venit din toate zările, au plecat în toate zările… Sunt convins că dacă cineva ar investiga anumiţi delegaţi care trebuiau să fie în izolare, cu siguranţă… dar nu o să investigheze nimeni, că na, încă sunt ei la putere. Dacă era Congresul PSD, cred că se închidea după zece minute, îi lua DSP-ul pe toţi”.

author avatar
Andreea Vlad
286 afisari

2 COMENTARII

  1. Bine, bine si ??? I-au imitat perfect pe „hulitii”(sic), de la congresul X lV… S’apoi nu sant ei urmasii aplaudacilor anilor amintiti ??? Ba daaaaa… VIVAT REDIVIVUS !!!

  2. Nu e, ba, prostilor, nici un focar de infecte, daca nu tuseste nimeni langa tine – si nici atunci, ca doar nu stai bot in bot. E doar o dovada ca restrictiile si alte mizerii sunt doar pentru marea masa de laşi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger