AcasăPoliticaPovestea Trump Media. Rivalul lui Biden caută bani gheață și vinde iluzii

Povestea Trump Media. Rivalul lui Biden caută bani gheață și vinde iluzii

Trump Media and Technology Group a fost declarată o acțiune de tip meme, susținută nu de elementele fundamentale, ci de popularitatea numelui lui Donald Trump

În cele două săptămâni de când a devenit publică, Trump Media and Technology Group a fost declarată o acțiune de tip meme, susținută nu de elementele fundamentale, ci de popularitatea numelui lui Donald Trump și de postările politice realizate de platforma sa Truth Social.

Cu doar cinci milioane de utilizatori, o pierdere netă de 58 de milioane de dolari anul trecut și un model de afaceri care nu pare mai promițător decât cel al X, pare greu de justificat un interes din partea investitorilor, în condițiile în care cele 200 de milioane de utilizatori ale platformei lui Elon Musk îi conferă o capitalizare de 24 de miliarde de dolari.

Truth Social are un termen limită, care este septembrie, notează UnHerd. Atunci expiră perioada de blocare de șase luni a propriilor acțiuni ale lui Trump – și le poate transforma (deține peste jumătate din companie) în bani lichizi pentru orice scop pe care îl consideră potrivit.

Având în vedere dificultățile pe care le-a avut în strângerea unei cauțiuni de 175 de milioane de dolari pentru a face apel la condamnarea sa pentru fraudă din New York, precum și toate celelalte incertitudini din jurul afacerilor sale, Trump are, fără îndoială, nevoie de mai multe fonduri.

Dar Truth Social a anunțat că va trece la streaming, trimițând acțiunile la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, înainte de a se redresa modest până la 26 de dolari, departe de vârful de 66 de dolari atins după oferta publică inițială pe 27 martie.

Din acest punct de vedere, încercarea de a intra pe o piață de streaming deja aglomerată și riscantă, concurând cu alte platforme, cum ar fi Tucker Carlson Network, pare mai mult retorică decât strategică.

Sugerează că Trump și directorul general al Trump Media, Devin Nunes, caută să mențină încrederea investitorilor până la sfârșitul perioadei de blocare, mizând pe afaceriștii de retail și pe susținătorii îndârjiți, cum ar fi baronul creditelor auto Don Hankey (care a pus la bătaie obligațiunile lui Trump), pentru a compensa șocurile de volatilitate.

Lecția monedelor de aur

Totul amintește puțin de o versiune la scară largă a promoției Goldline International a lui Glenn Beck de acum 15 ani, în care acesta, avertizând de apocalipsa financiară care se apropia,  și-a folosit influența pentru a încuraja cumpărarea de monede de aur.

Goldline a fost nevoită să îl concedieze pe Beck din funcția de „purtător de cuvânt plătit” după ce Fox News a obiectat, iar firma s-a prăbușit câțiva ani mai târziu, într-o încurcătură de acuzații de fraudă și somații.

În loc de monede de aur cu prețuri exagerate, Trump vinde valori Maga, dar rezultatul este cam același, cu excepția faptului că Beck nu era acționar majoritar al Goldline.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
250 afisari

2 COMENTARII

  1. Vai vai vai..ce rău e Trump, și rețeaua lui Truth Social și ce bune s alea ale democraților &Deep state..M-ați fkt să ,,plâng”…Câinele moare de drum lung și proștii de grija lui Trump!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger