AcasăPoliticaPonta spune ca NU va discuta cu delegatia FMI despre acciza la...

Ponta spune ca NU va discuta cu delegatia FMI despre acciza la carburanti

Cu o zi inainte de sosirea la Bucuresti a unei misiuni a FMI, seful Guvernului a precizat ca, in cadrul intrevederii cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), nu se va aduce in discutie vreo masura care, eventual, sa compenseze lipsa banilor cauzata de amanarea cu trei luni a aplicarii accizei la carburanti.

Victor Ponta a precizat ca acest gen de discutii pot fi abordate abia in vara, in momentul in care se va face analiza pe primul semestru al anului in curs. „Nu, nici vorba. Nu se poate discuta pana la 1 iulie. La 1 iulie tragem linie pe primul semestru si vedem daca suntem pe plus, pe minus fata de ceea ce avem prognozat si dupa 1 iulie, asa cum se face de fapt in fiecare an, putem sa venim cu masuri de rectificate- pozitiva sau negativa”, a spus Ponta.

Degelatia formata din reprezentanti ai FMI, Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale urmeaza sa ajunga in capitala marti pentru discutii pe marginea acordului stand-by, care expira pe 5 februarie.

Precizam ca seful statului a anuntat ca nu e de cord cu introducerea acestei accize suplimentare, motiv pentru care Guvernul a decis amanarea aplicarii masurii pentru o perioada de trei luni.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger