AcasăPoliticaPonta și Teodorovici, la șuetă înainte de moțiunea de cenzură: Votăm împreună...

Ponta și Teodorovici, la șuetă înainte de moțiunea de cenzură: Votăm împreună demiterea lui Orban – FOTO

Ponta și Teodorovici, la șuetă înainte de moțiunea de cenzură: Votăm împreună demiterea lui Orban - FOTOPonta și Teodorovici, la șuetă înainte de moțiunea de cenzură: Votăm împreună demiterea lui Orban / Sursă FOTO: Victor Ponta - Instagram

Victor Ponta, liderul Pro România, a postat o serie de fotografii pe Instagram în care apare alături un vechi prieten de-al său, nimeni altul decât senatorul PSD Eugen Teodorovici, care în ultima vreme nu prea se mai înțelege cu social-democrații după ce Marcel Ciolacu a fost ales liderul partidului.

Victor Ponta a postat fotografiile chiar înainte de dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban.

„În 14 Martie 2020 am votat #ÎMPREUNĂ împotriva învestirii Guvernului Orban PNL / în 31 August votăm #ÎMPREUNĂ pentru moțiunea de cenzură și demiterea lui Orban. #din 2012 am făcut multe lucruri bune ÎMPREUNĂ. #faraprostiinfunctiipublice”, scrie Victor Ponta pe Instagram.

Moțiunea de cenzură – „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” – inițiată de 205 senatori și deputați urmează să fie dezbătută și supusă votului în cadrul ședinței comune a celor doua Camere, cu începere de la ora 14. Deja PSD-ul, Pro România și ALDE au anunțat că vor vota moțiunea, nu și USR-ul. Useriștii nu vor participa la vot, din câte a anunțat liderul formațiunii.

Încrezător că moțiunea va trece, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara, în seara de dinaintea dezbaterii demersului inițiat de principalul partid de opoziție, că e de părare că „este un act de patriotism în acest moment votarea aceste moţiuni de cenzură şi plecarea acestui Guvern”.

Pe de altă parte, premierul a adus din nou în discuție, la un alt post TV, momentul depunerii moțiunii și faptul că Guvernul s-a adresat Curții Constituționale. „Din ce am simțit, vor să treacă această moțiune, dar nu ar fi vrut, nu ar fi trebuit să ne apărăm cu atâta energie. (…) PSD și-a dovedit încă o dată ”originalitatea”. (…) În 30 de ani, pentru prima dată au băgat o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. (…) Din punctul nostru de vedere, această moțiune este în afara cadrului constituțional, motiv pentru care am sesizat CCR”, a declarat Ludovic Orban, la postul B1TV.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger