AcasăPoliticaPonta și Negoiță au bătut palma! Fac alianță pentru alegerile locale. Ciolacu,...

Ponta și Negoiță au bătut palma! Fac alianță pentru alegerile locale. Ciolacu, reacție fermă!

Victor Ponta

Victor Ponta și Robert Negoiță s-au aliat pentru alegerile locale din București. Partidele celor doi lideri politici – Pro România, partid condus de Victor Ponta, şi formaţiunea lansată de primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Partidul Bucureşti 2020, au anunţat constituirea unei alianţe în perspectiva alegerilor locale.

Alianţa se numește Pro Bucureşti 2020 și a fost prezentată, duminică, într-o conferinţă de presă. Potrivit Agerpres, Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei – atât în 2020, cât şi în 2024. În schimb, Negoiţă a precizat că lansarea candidaţilor acestei alianţe se va stabili ulterior.

Victor Ponta afirmă că Alianţa Pro Bucureşti 2020 se adresează celor care nu vor să voteze „contra” şi care nu doresc să fie prizonieri ai „binomului” PSD-PNL. „Ne-am aliat noi contra doamnei Firea… nici vorbă! Dacă ne era bine şi eram mulţumiţi de ce se întâmpla în PSD, nu plecam”, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă comună cu Robert Negoiţă.

Ponta: „Încercăm să venim cu o proiecţie pe termen mai lung”

„Nu e doar o alianţă între doi oameni care se cunosc de foarte mult timp, ci o alianţă între destul de mulţi oameni”, a prezentat Victor Ponta duminică, într-o conferinţă de presă, noua colaborare între formațiunea politică pe care o conduce și partidul politic recent înfiinţat de Robert Negoiţă.

Ponta susţine că alianţa pe care a făcut-o formaţiunea sa cu cea a lui Negoiţă este o alternativă la cele două mari partide care îşi dispută Primăria generală a Capitalei. „Cred că toţi suntem prizonieri şi Bucureştiul e prizonier în bătălia «contra»; trebuie să votăm contra ciumei roşii, contra ciumei galbene care e mai rău ca ciuma roşie. (…) E doar o schimbare între ei, în continuare ajung oamenii primari, miniştri, prim miniştri fără niciun criteriu de competenţă. Ceea ce încerc împreună cu Robert şi cu oamenii care au venit în jurul Pro România şi al noului partid Bucureşti 2020, încercăm să venim cu o proiecţie pe termen mai lung”, a afirmat fostul premier.

Negoiţă: „București are nevoie de un om al faptelor, nu al vorbelor”

„Democraţie înseamnă dreptul de a alege şi ca să ne exercităm acest drept trebuie să avem de unde alege. Este un obiectiv al nostru de a propune o alternativă şi nu doar atât, noi chiar ne propunem să fim altfel”, a declarat, la rândul său, primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.

Edilul i-a criticat pe politicienii care stau mult „la televizor”. „Sunt persoane de care ar trebui să fugim pentru că aia înseamnă 99% politică, multă vrăjeală, multă vorbă. (…) Noi când ieşim cu maşina în trafic, nu circulăm pe comunicare. Putem să dăm drumul la radio, să auzim vorbe frumoase dar asta ar putea cel mult să placă urechii, nu nasului, pentru că Bucureştiul se sufocă de lipsă de infrastructură. Avem nevoie în Bucureşti de un primar care să fie omul faptelor, nu al vorbelor”, a mai afirmat Robert Negoiță.

Ciolacu critică alianța Ponta-Negoiță

Președintele interimar PSD Marcel Ciolacu spune că alianța anunțată astăzi de Victor Ponta și Robert Negoiță îl va ajuta pe candidatul PNL și USR-Plus, Nicușor Dan. „Așa-zisa alianță anunțată de Victor Ponta reprezintă un ajutor direct pentru Nicușor Dan la primăria Capitalei. Un om de stânga a ales să trădeze din nou valorile social-democrate și să facă jocurile PNL și ale președintelui Iohannis. Păcat”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu mai spune că Ponta „a trădat valorile social-democrate” și „face jocurile PNL”. „Le dau însă o veste proastă: Gabriela Firea îi va spulbera! Pentru că spre deosebire de cei care fac și desfac alianțe politice pe sub masă, Gabriela Firea a demonstrat că este interesată doar de oameni și de viața lor. Iar PSD o va sprijini în continuare”, a mai scris Ciolacu.

author avatar
Andreea Vlad
126 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger