AcasăPoliticaPonta, salvat de colegii procurori

Ponta, salvat de colegii procurori

Victor Ponta profita de mingea ridicata la fileu de CSM si paseaza liberalilor cartoful fierbinte reprezentat de numirile sefilor Parchetului General si DNA.

Acuzat ca face mai mult jocurile lui Basescu, CSM reface echilibrul scapandu-l de belele pe Victor Ponta

Prins la mijloc de cererile venite dinspre UE, intelegerile cu Traian Basescu si amenintarile proferate de liberali, Victor Ponta a fost salvat ca prin minune de CSM. Mai exact de Sectia de procurori a Consiliului, care a cerut (in unanimitate, conform presedintei CSM, Oana Schmidt Haineala) respectarea procedurilor stabilite de fostul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru. Proceduri care impun  selectia candidatilor si audierea lor in CSM. Solicitare imediat acceptata de premierul Victor Ponta, care s-a vazut astfel absolvit de povara asumarii ”deciziei politice” deja promisa. Mai mult, Ponta s-a grabit sa scape si de incomodul portofoliu al Justitiei, returnandu-l PNL-ului, care s-a apucat sa-si rascoleasca randurile in cautarea unui nou ministru. ”Opinia membrilor sectiei de procurori este de a merge pe o procedura de selectie, cu toate acele etape (…) Eu am venit, nu m-am razgandit, am propus si astazi aceasta procedura, sectia de procurori are cu totul si cu totul alta opinie fata de acea procedura stabilita cu fostul ministru si CE. Noul ministru va trebui sa faca o procedura care sa nu fie supusa reprosurilor”, s-a spalat Ponta pe maini de toata tarasenia.

Antonescu rasufla usurat si-si cauta ministru

Indepartarea pericolului numirii Codrutei Kovesi la DNA a readus culorile in obrajii lui Crin Antonescu, rau ofiliti in ultimele zile. Liber din nou sa-si numeasca un acolit in fruntea independentei noastre Justitii (”Desemnarea ministrului Justitiei este responsabilitatea PNL si maine vom face si propuneri”), Antonescu a gasit puterea sa si glumeasca, afirmand ca este gata sa-i curme ”suferinta” colegului Ponta: ”Interimatul (lui Victor Ponta la Minsterul Justitiei – n.r.) se incheie in 45 de zile, dar se poate sa fie dureros si atunci se scurteaza suferinta”. Cu suferinta Justitiei mioritice nu se stie cum ramane.

[poll id=”483″]

author avatar
Simona Badulescu
495 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger