AcasăPoliticaPonta, „Pisoiul” curajos

Ponta, „Pisoiul” curajos

Cât de mult trebuie apreciată revenirea în forță a lui Victor Ponta pe scena politică? Este o dorință a lui, în plictiseala născută de caniculă? O necesitate politică? Sau doleanța unora despre care continui să cred că stau în spatele lui și-i șoptesc la ureche când și cu ce trebuie să intervină?

Poate că Victor Ponta are aptitudini de lider nebănuite. Nedescoperite de cine trebuie. Aptitudini de primar, de șef de regională CFR sau chiar de președinte. Președinte de țară, că de partid a văzut și el cum e. Și noi. Cine să i le vadă?

Șef de gară i-ar conveni?

În mod categoric, „Pisoiul” a devenit mai curajos decât în vremea când se contra cu Traian Băsescu. Atunci, miorlăia nevinovat și aștepta să fie scărpinat sub bărbie, ca să toarcă plăcut și cu labele în sus pe covoarele Uniunii Europene. Acum, Ponta a devenit bărbat. Bărbat era oarecum și înainte, dar inducea lumea în eroare cu datul din coadă pe la diverse uși. Recunosc, are un discurs mai bun. Mai închegat și mai pertinent. Speră la o alianță cu PSD. Dar ghinion, PSD îl consideră Jolly Joker. Îl fierbe în suc propriu. După mine, e un curajos, n-aș fi atât de drastic. Numai el putea avea curajul ca, premier fiind și aliat cu liberalii lui Crin Antonescu, să dea fuga la Jose Manuel Barroso, care să-i pună în brațe lista cu cele 11 porunci ale Comisiei Europene.

Doar un curajos ca el putea să bată palma cu Băsescu, prin spatele altarului USL, pentru ghidul de bune practici fără deranjuri și înjurături meritate. Poate un om de rând să dea cu pumnul în masă când vine vorba de acoperiții și nedescoperiții din mahalaua politică? Nu. Ci doar un curajos ca el, care nu și-a lămurit trecutul pe deplin. Mi se pare că nici tupeul nu-l încurcă atunci când vine vorba de nașul George Maior, cel protejat de Iohannis la postul de pe malurile Potomacului. Și nici când lumea își amintește de celălalt naș, Gabriel Oprea, generalul cu stele și pe izmene, protejat și el de cei la care are abonament.De ce atâta curaj pe „motanul” Ponta? Păi dacă nu se agață de ceva, îi moare politica. Dacă e loc la vreun ceva care să îi aducă un oscior sau un copănel de pui, de ce să nu se bage? Chiar și la o alianță cu PSD și ALDE, dacă șef de gară nu se poate.

author avatar
Valentin Boeru
1.390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger