AcasăPoliticaPonta nu-l iartă pe Iohannis. „Nu cred că şi-a oprit weekend-ul pentru...

Ponta nu-l iartă pe Iohannis. „Nu cred că şi-a oprit weekend-ul pentru tragedia de la Festivalul SAGA”

Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, l-a atacat fățiș pe președintele Iohannis, după cele întâmplate recent la festivalul SAGA, din București. Totul, în contextul în care s-a aflat faptul că doi tineri au murit, și că decesul ar fi survenit unei supradoze de droguri.

Fostul șef al Guvernului a readus în discuție tragedia de la Colectiv, în urma căreia Ponta a plecat din fotoliul de la Palatul Victoria.

„Am fost singurul care a reacţionat în faţa unei tragedii. Am copii, trăiesc în Bucureşti. O tragedie nu e un accident. S-a întâmplat o dată la 100 de ani să existe droguri la un festival.

Nu mă aşteptam să ia poziţie domnul Iohannis. S-a întâmplat o tragedie la Colectiv. A ştiut imediat. Corupţia ucide. A cerut demisii. Nu vreau să fie cineva cinic şi fără inimă cum a fost domnul Iohannis atunci. Problema drogurilor nu o chestiune care s-a întâmplat o dată la un festival, e un fenomen”, a declarat Ponta, duminică seară, la România TV.

Atac frontal la Iohannis

Fostul premier s-a arătat nemulțumit de lipsa de reacție a șefului statului pe acest subiect. „Nu cred că domnul Iohannis şi-a oprit week-end-ul pentru tragedia de la festivalul SAGA”, a susținut Ponta.

„Trăiesc în Capitală, am copii care îmi povestesc. În toate liceele din oraşele mari, din Bucureşti, Cluj, Timişoara, în şcoli, la evenimente există reţele şi n-am auzit pe nimeni să spună că politica statului român e să ne protejăm tinerii sau să arestăm cât mai mulţi traficanţi”, a mai afirmat Victor Ponta, conform aceleiași surse.

Amenzi de 7.000 de lei date de jandarmi

În două zile de festival, jandarmii bucureșteni au dat amenzi totalizând 7.000 de lei.
Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis că, pe lângă amenzi, s-au întocmit actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală.

„În legătură cu evenimentul SAGA Festival, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În perioada 3-4 iunie a.c., în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, potrivit antena3.ro.

author avatar
Andrei Coman