AcasăPoliticaPonta, invidios pe ouale lui Antonescu

Ponta, invidios pe ouale lui Antonescu

Laudata de primarul Radu Mazare, solutia propusa de Crin Antonescu, prin care alesii locali scapau de acuzatiile de incompatibilitate, a fost desfiintata de premierul Victor Ponta.

Crin Antonescu a castigat simpatia alesilor locali
Victor Ponta considera ca liderul liberal face promisiuni fara acoperire

”Bravo lui! A avut oua de data asta!”, a afirmat plin de admiratie Radu Mazare, cand a aflat ca liderul liberal a cerut sa fie data o amnistie pentru primarii, presedintii de CJ-uri si consilierii despre care inspectorii de integritate sustin ca s-ar afla in conflict de interese.  Devenit peste noapte ”idolul” alesilor locali, Crin Antonescu a fost pus la punct de partenerul sau politic, Victor Ponta.

”Eu sunt solidar cu primarii nostri. Pe de alta parte, insa, eu am obligatia sa fiu foarte serios si aplicat. In primul rand, in acest moment sunt procese in curs. Ati vazut, domnul Iohannis, spre exemplu, a castigat, cu siguranta este un precedent. (…) Dupa ce ai finalizata interpretarea legala, dupa aceea poti sa faci o reglementare clara pentru viitor, ca primarii, consilierii sa stie foarte clar care sunt cazurile de incompatibilitate. Si de-abia in al treilea pas poti sa vorbesti ce faci cu cei care sunt eventual prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila afectati”a afirmat premierul. Desi a dat de inteles ca este gelos pe succesul lui Antonescu, seful Executivului a explicat ca are obligatia, intai de toate, sa tina cont de lege. ”Si eu vreau sa fiu popular intre primari si sa le spun ca-i apar pe toti, dar as vrea sa o si fac, nu doar sa o spun. (…) Problema este daca este constitutional sa dai o amnistie in administrativ, in penal este, insa, in cazul de fata, este vorba de administrativ”, a mai spus Victor Ponta.

author avatar
eNational
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger