AcasăPoliticaPonta iese la rampă. Reacție acidă la adresa lui Iohannis: „Spune că...

Ponta iese la rampă. Reacție acidă la adresa lui Iohannis: „Spune că a vorbit cu Joe Biden. Ce a vorbit? Despre golf, despre schi?”

Ponta iese la rampă. Reacție acidă la adresa lui Iohannis: „Spune că a vorbit cu Joe Biden. Ce a vorbit? Despre golf, despre schi?” (foto: Facebook)

Situația din Ucraina, la peste 60 de zile de la izbucnirea războiului și de la începutul invaziei ruse, rămâne cel mai preocupant subiect al momentului.

În tot acest context, în care se vorbește constant despre războiul din Ucraina, fostul premier Victor Ponta nu a pierdut ocazia să îl ironizeze pe actualul lider de la Cotroceni, Klaus Iohannis. Totul, cu referire la anunțul cum că președintele român a discutat cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Ponta amintește, practic, faptul că primul om în stat e pasionat atât de golf, cât și de schi, nu o dată fiind zărit Klaus Iohannis pe pârtie, în ultimii ani, de când a ajuns președinte.

„Doi ani să vorbim despre COVID?! Acum vorbim numai despre război. Oamenii își văd de treaba lor, sunt în vacanțe, își trimit copiii la școală. Vorbim despre război, dar nu vorbim despre lucrurile grele la care nu sunt soluții – economie, firmele românești, ne împrumutăm și nu producem nimic.

Domnul Iohannis dă un comunicat în care spune că a vorbit cu Joe Biden. Ce a vorbit? Despre golf, despre schi?! Dacă ai vorbit, nu înseamnă că ai vorbit ceva”, a suținut Ponta, luni seară, la România TV.

Ce s-a anunțat de la Cotroceni

În urmă cu exact o săptămână, mai precis marți, 19 aprilie, s-a aflat, dintr-un comunicat, că președintele Iohannis a participat, la invitația lui Joe Biden, alături de alți șefi de stat și de guvern, la discuții pe tema situației din Ucraina. A fost vorba despre „o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri aliați, ai instituțiilor UE și NATO și ai statelor partenere”, din câte a anunțat Administrația Prezidențială.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul transmis de la Cotroceni în 19 aprilie:

„Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți, 19 aprilie 2022, la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, la o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri aliați, ai instituțiilor UE și NATO și ai statelor partenere, în contextul continuării agresiunii militare ilegale a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

La discuții au mai participat Președintele Franței, Emmanuel Macron, Președintele Poloniei, Andrzej Duda, Prim-Ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, Prim-Ministrul Canadei, Justin Trudeau, Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, Prim-Ministrul Italiei, Mario Draghi, Prim-Ministrul Japoniei, Fumio Kishida, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Președintele Consiliului European, Charles Michel.

Această nouă rundă de consultări transatlantice a avut loc în contextul evoluțiilor umanitare dramatice din Ucraina și al pregătirilor militare ale Federației Ruse pentru reluarea ofensivei. Liderii au analizat situația de securitate și perspectivele de evoluție ale acesteia, respectiv cea umanitară deosebit de gravă, rezultată în urma retragerii forțate a armatei ruse din zonele ocupate anterior, și au condamnat crimele comise împotriva civililor, dar și distrugerile masive ale zonelor locuite și ale infrastructurii civile. În context, a fost reiterat sprijinul puternic pentru activitatea Curții Penale Internaționale de a investiga, a judeca și condamna pe cei responsabili pentru crimele comise.

De asemenea, liderii au evaluat strategia cuprinzătoare de sprijin pentru Ucraina, pe toate dimensiunile, și au abordat măsurile ferme și coordonate de răspuns întreprinse de comunitatea internațională, cu referire la pachetele extinse de sancțiuni, pentru contracararea acțiunilor Rusiei.

În intervenția sa, Președintele Klaus Iohannis a salutat continuarea, deosebit de oportună, a consultărilor în acest format și importanța crucială a menținerii coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice, precum și cu partenerii care împărtășesc aceeași viziune, în contextul regional cu impact asupra securității euroatlantice și globale.

Președintele României a condamnat cu fermitate crimele comise de trupele ruse împotriva civililor și continuarea bombardamentelor efectuate de armata rusă asupra țintelor civile.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a menționat demersurile complexe întreprinse de țara noastră în sprijinul Ucrainei, în plan politic, logistic și umanitar. Președintele României a subliniat că la eforturile consistente în sprijinul Ucrainei se adaugă și cele privind facilitarea fluxului a peste 770.000 de cetățeni ucraineni de la frontieră și găzduirea refugiaților pe teritoriul țării noastre.

Președintele României a evidențiat, de asemenea, impactul amplu al actualei crize asupra situației de securitate pe Flancul Estic al Alianței, în special la Marea Neagră, și a subliniat importanța implementării rapide a deciziilor Summitului extraordinar al NATO din 24 martie 2022, în special crearea accelerată a Grupului de Luptă în România, ca prim pas în direcția echilibrării și a consolidării prezenței NATO pe Flancul Estic, pe termen lung.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că actuala situație gravă de securitate demonstrează, o dată în plus, necesitatea consolidării, de o manieră coerentă și unitară, a posturii de descurajare și apărare a NATO în regiune și a evocat deciziile privind transformarea și adaptarea pe termen lung a Alianței care trebuie să fie adoptate la Summitul NATO de la Madrid, din luna iunie.

Președintele României a subliniat în intervenția sa și necesitatea de a sprijini eforturile Republicii Moldova, în plan politic și economic, pentru gestionarea refugiaților ucraineni, dar și în cazul unei eventuale noi crize energetice.

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel la acțiuni hotărâte și coordonate pentru eliminarea dependenței energetice de Rusia, subliniind, de asemenea, că sancțiunile s-au dovedit un instrument eficient. Președintele României a evidențiat, totodată, că țara noastră a susținut pachetele consistente de sancțiuni adoptate la nivel european până la acest moment și va menține coordonarea pentru noi măsuri.”

author avatar
Andrei Coman
266 afisari

11 COMENTARII

    • Sa vorbeasca dottore victor viorel ponta ginerele lui sarbu despre asta
      Victor Ponta a plecat spre Ankara cu un avion militar Spartan al MApN 19.09.2013
      vorbeste unul rizea de 57 de fapt 100 milioane ceva kazahstan si rompetrol

      • Constantinescule cred ca nici dta nu intelegi ce ai vrut sa postezi. in ”ghiveciul” ăsta de cuvinte fara sens

    • Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
      SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . JEGURI IMPUTITI DE FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com , TOTI ROMANII SA-SI BORASCA TOATA MALAHIA IN GURILE VOASTRE SI FAMILIILOR VOASTRE DE MURITORI DE FOAME

  1. !00 de milioane,un mizilic fata de parandaraturile incasate in urma jafurilor din padurile Romaniei,in urma platilor anticipate,zecilor de mliarde de dolari tocati pe armament de ani de zile si armament ioc,pe milioanele fara numar,fara numar,tocate pe vaccinuri acum expirate,total inutile,pe legea gazelor ” cu dedicatie,la orden”,si cine mai stie,ca e secret de stat de drept mafiot,acum si esuat.

  2. Daca Romanika-Ciordi-Stan era un stat de drept acest individ crescut de GRU si Iliescu ar fi dat socoteala pentru porcariile mafiote la care tot participa de 32 de ani.KimJong Tonta du-te nene in Koreea de Nord si ia-l si pe tavarisciul Sova dupa tine.Ce afaceri „kusher” ati facut cu Dorin Cocos Philip Bloom trilioane de euro furate din Irak si duse in China?Crezi ca americanii sunt toti prosti si nu stiu?ptiu piei Satana

  3. Pacaliciul a fost invitat doar pentru ca Romania este o vaca de muls [Mild $] pentru achizitionarea echipament militar vechi din ani 60 -70`!

  4. Ai in cap doar gru si rusia si iliescu Noi avem in cap doar liota de infractori scoasa la praduialab de catre kurdefer

  5. PTIU.. piei satana globalista si nebuna care judeci cu curu si nu vezi cine te-a adus cu gatul la par ,cine te-a tinut 2 ierni in frig ,cine a platit 9 miliarde pe fiare vechi la america ,cine a indatorat tara pe 50 de ani ,cine si ce vietate numita Vergiliu se munceste de zor sa ruineze tara si mai tare ,cine se strofoaca sa bage oameni fara vina la puscarie pentru ca nu -i lasa pe ei sa fure Siktir Scarba enorma Traiasca Ponta ,traiasca Iliescu ,traiasca oamenii normali si sa piara toate curvele vandute in frunte cu Drogaitul catzu ,maimutza zbarcita PIEIsatana neonazista !

  6. CONSTANTINESCU valentin -ionut ,ai multa ura pentru Ponta asa-iDar ada-ti aminte ca iohanus curdefer a fugit de la un congres international cu hazeaica la ruine Asta nu-i ceva gretos din partea unui ,,sefdestat”?Ponta a luptat cat a putut pentru relatii bune cu Turcia si cu toti vecinii Voi cu drogatii vostri vorbiti ca niste tatze proaste ,criticati si-n stanga si-n dreapta ,nu mai aveti baza in niciun vecin ,toti v-au parasit si pe buna dreptate catze drogate si hoate ce sunteti Prostilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger