AcasăPoliticaPonta, despre prezidentiabilii stangii: Oprescu poate candida sau pot candida eu. S-a...

Ponta, despre prezidentiabilii stangii: Oprescu poate candida sau pot candida eu. S-a cam redus lista

Fata de lunile trecute, cand pe „lista scurta” a prezidentiabililor din partea stangii figurau mai multe nume, in contextul destramarii Uniunea Social Liberala, alianta aflata la guvernare pana in februarie, Ponta a facut o serie de precizari cu privire la variantele ramase in discutie.

Printre cei care ar putea intra in lupta pentru sefia statului, Victor Ponta i-a numit pe actualul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, dar a amintit, in cadrul unui interviu acordat Romania TV, si varianta ca el insusi sa intre in lupta pentru Cotroceni. Cand a venit vorba despre Mugur Isarescu, cel dintai mentionat de catre Ponta, premierul a parut sa excluda varianta ca actualul guvernator al Bancii Nationale sa intre in cursa pentru Cotroceni. „Acum sunt convins ca nu vrea sa candideze”, a declarat Ponta, mentionand ca Isarescu isi doreste un nou mandat de guvernator.

Cat priveste cel de-al doilea prezidentiabil, Calin Popescu Tariceanu, primul-ministru a exclus aceasta varianta, de vreme ce USL-ul nu mai exista si nu mai exista sanse sa se refaca, prin urmare, ipoteza unui tandem Ponta presedinte, fostul lider al PNL-prim-ministru, a picat. „Eu cred ca domnul Tariceanu va candida la prezidentiale, dar atata timp cat nu mai exista USL-ul, cred ca stie si domnia sa ca PSD va avea candidat (…) Cred ca nici dl Tariceanu nu vrea sa fie candidatul PSD-ului, vrea sa fie candidatul USL-ului, al PSD-ului nu cred”, a mai spus Ponta.

Ca urmare, variantele luate in calcul s-au redus la doua. „Asa incat, poate candida Sorin Oprescu, dar nu stiu sigur daca isi doreste foarte mult, sau pot candida eu. (…) S-a cam redus lista”, a sustinut premierul, la postul TV amintit.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger