Cauta

Ponta, despre marirea salariului minim pe economie: data de 1 mai „e o prostie”

In conditiile in care in urma cu doar cateva ore s-a aflat ca sindicalistii, patronatele si reprezentantii Executivului Ciolos au ajuns la un consens, in privinta cresterii salariului minim, de la 1 mai, fostul premier continua sa sustina oportunitatea maririi indemnizatiei minime pe economie de la 1 ianuarie 2016, varianta pe care a si anuntat-o, de altfel, Guvernul sua, inainte ca Ponta sa demisioneze.

Prin intermediul unei postari pe contul sau de Facebook, pe langa faptul ca isi sustine punctul de vedere, fostul sef al Guvernului lanseaza si o serie de sageti la adresa succesorilor sai de la Palatul Victoria, dar nu numai. „Pentru ca toti cei care ar trebui sa vorbeasca din pacate tac (din indiferența, teama sau pur si simplu pentru ca sunt in vacanta in tari tropicale), pot sa spun eu simplu si clar: E FOARTE BINE SA FIE MARIT SALARIUL MINIM PE ECONOMIE LA 1200 RON DE LA 1 IANUARIE!”, subliniaza Ponta, adaugand ca acest pas nu ar atrage nici un impact bugetar negativ, dar si ca s-ar sustine bugetul de asigurari sociale, nemaivorbind de faptul ca, din cate noteaza ex-premierul in postarea respectiva „nu afecteaza mediul economic (deja nimeni nu mai angajeaza in mod real cu mai putin de 1200 lei brut, cu exceptia sezonierilor – de unde rezulta ca data de 1 mai oricum e o prostie)”.

Concluzia lui Ponta nu lasa loc de interpretari: „Cand nu ai habar despre economie si viata reala spui ca „faci un studiu”!!! Sau mai bine ii asculti pe cei ce stiu!”.

Basescu vorbeste despre „incapacitatea guvernului de tehnocrati de a rezista presiunilor populiste”

De altfel, anterior, si fostul sef al statului a lansat un avertisment ce ii are printre adresanti, pe membrii Executivului condus de Ciolos. Printr-o postare pe aceeasi retea de socializare, Traian Basescu trece in revista o serie de aspecte, intrebandu-se, retoric, atat la inceputul, cat si la finele mesajului sau, „Cine va plati imprudenta, populismul si incompetenta?”. Actualul lider la Miscarii Populare sustine ca „au aparut deja semnale ale inceperii deprecierii situatiei macroeconomice a tarii”, amintind, printre ele, cresterea deficitului de cont curent si a fondului de pensii, dar si „avalansa inca nestavilita a pensiilor si veniturilor speciale”, precum si „incapacitatea guvernului de tehnocrati de a rezista presiunilor populiste ale grupurilor parlamentare PSD si PNL, etc”.

Nu in ultimul rand, Basescu a atras atentia ca „politicile fiscal-bugetare imprudente pot arunca tara in criza, iar cei care vor plati imprudenta nu vor fi politicienii”.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version