AcasăPoliticaPonta. Cât e șarpe și cât cameleon?

Ponta. Cât e șarpe și cât cameleon?

Cel mai alunecos personaj politic al momentului. Cameleonic și disperat după putere. Joacă nu la două capete, ci la câte capete i se ivesc în cale. Înțelegerile cu el rezistă câteva ore. Alianțele? Cine are curaj să încheie alianțe cu Victor Viorel Ponta? Câte alianțe are în clipa de față? Câți parteneri îl susțin?

În urmă cu câteva zile scriam despre Victor Ponta că a catadicsit să pună umărul la dărâmarea Guvernului Orban. Să se alăture social-democraților la moțiunea de cenzură. Nu degeaba, evident. Are interesele lui, la fel ca și ceilalți. Era limpede că nu o făcea pe ochi frumoși.

Marcel Ciolacu anunța, la finele săptămânii trecute, că moțiunea de cenzură urma să fie depusă la 17 august în Parlament. Momentul a coincis cu declarația lui Victor Ponta, că partidul lui se alătură demersurilor PSD. Vestea bună a durat doar până luni, când s-a aflat că Ludovic Orban are consultări „la bucată” cu parlamentari din mai multe partide, pentru a-i convinge să nu voteze de partea PSD. Printre ei, însă, și oameni din Pro România, condus de Ponta. Până spre după amiază nu a venit nicio precizare din partea acestuia. Moțiunea lui Ciolacu atârna și încă mai atârnă într-un fir de ață. Așa s-a aflat că Victor Ponta a declarat că este de acord cu dărâmarea Guvernului Orban, dar nu a spus și dacă votează. Asta în timp ce calculele se făceau cu voturile lui incluse. Și tot așa s-a aflat și că cei din Pro România nu au semnat moțiunea de cenzură. Și atunci, care este contribuția lui Ponta la toată această acțiune? Niște vorbe?

În timp ce pentru cei mulți moțiunea reprezintă o necesitate, pentru cameleonul Ponta este doar un mijloc de a negocia în folosul partidului. Nu contează că guvernul liberal duce țara spre prăpastie, dacă Orban nu mișcă din urechi cu ceva, nu vede niciun sprijin. Și invers, dacă lui Ponta i se satisfac cererile, se va situa de partea actualilor guvernanți, căci Ciolacu nu îi poate oferi la fel de mult. Te uiți la Ponta și te întrebi: cât e șarpe și cât cameleon?

author avatar
Valentin Boeru
1.154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger