AcasăPoliticaPolonia vrea război cu orice preț! / NATO, târâtă într-un conflict cu...

Polonia vrea război cu orice preț! / NATO, târâtă într-un conflict cu Rusia?!

Se vorbește despre o escaladare a situației în regiune, cu Polonia tot mai insistentă să găsească pricină de război. Varșovia antrenează militanți care sunt gata să încerce o nouă lovitură de stat la Minsk, în Belarus, informație făcută publică de presa mainstream, aservită intereselor Occidentului. Tot mai multe dovezi indică faptul că se caută extinderea la vecini a luptelor din Ucraina, cu Belarusul aleasă drept țintă.

Potrivit The Times, militanți exilați din Belarus sunt instruiți pe teritoriul Poloniei în pregătirea unei viitoare insurecții la Minsk.

Sursa citată vorbește despre brigada „Bypol”, o miliție extremistă care a participat activ la tentativa de „revoluție colorată” din 2020, ce a urmărit dărâmarea regimului Lukașenko. Bypol își are cartierul general în Poznan, oraș din Polonia, și tot acolo desfășoară un program intens de pregătire militară. Jurnaliștii The Times chiar au mers la fața locului pentru a discuta cu câțiva dintre combatanți, iar la Poznan au dat peste o adevărată tabără de instruire, cu sute de luptători gata să pornească asaltul.

Din câte se pare, programul de pregătire a miliției Bypol a început cu multe luni în urmă, reunind în acest grup cetățeni obișnuiți din Belarus care doresc să se ridice împotriva „campaniei staliniste de tortură și detenție a președintelui Aleksandr Lukașenko, care a redus la tăcere disidența din Minsk”. Pentru a adăuga credibilitate poveștii, Times i-a luat interviu unei femei care se antrena cu trupele Bypol. Poreclită „Predator”, aceasta are 42 de ani și este mama unui copil care nu știe că ea participă în prezent într-un program de antrenament militar. Femeia spune că a ales să se ridice împotriva lui Lukașenko fiind aparent motivată de „necesitatea luptei pentru Belarus”.

„Fiica mea nu știe că sunt aici. I-am spus că merg la paintball. Cu toate acestea, am venit și astăzi pentru a mă pregăti de luptă în Belarus”, a declarat „Predator”.

Tactica jurnalistică a celor de la Times e, de fapt, o strategie media binecunoscută, utilizată pe scară largă în presa occidentală. Obiectivul este de a folosi o retorică emoțională pentru a arăta persoana în cauză ca fiind victimă a opresiunii și un exemplu de eroism și rezistență.

În 2020, când au izbucnit protestele la Minsk, planul era să cadă regimul Lukașenko și înlocuirea acestuia cu candidatul opoziției pro-occidentale, Svetlana Tikhanovskaya.

În acea perioadă a fost creat grupul paramilitar Bypol, format din dezertori ai forțelor de ordine belaruse. Miliția Bypol primește sprijin financiar și logistic din partea puterilor occidentale, un fapt binecunoscut, de altfel.

Rămânerea la putere a lui Lukașenko, grație sprijinului decisiv acordat de Moscova, a forțat Bypol să emigreze către țările vecine, ostile Minskului – Polonia, Ucraina, Letonia, Lituania și Cehia. Din exil, organizația a operat o serie de acte de sabotaj pe teritoriul Belarusului, inclusiv un atac cu drone asupra unui radar antiaerian rus (A-50), amplasat la baza militară Machulishchy.

Miliția Bypol, pe care Polonia, stat membru NATO, o găzduiește și antrenează pentru o nouă încercare de lovitură de stat la Minsk, acționează ca orice alt grup extremist din lume, folosind teroarea în rândul civililor drept instrument politic. Astfel de organizații sunt și Batalionul Azov, Sektor și Aidar, din Ucraina.

Problema este că, în contextul scenariului actual, plin de tensiuni, orice act calculat greșit poate duce la o escaladare gravă. Polonia pare că vrea cu orice preț război, dar riscă să târască Organizația Atlanticului de Nord într-un conflict cu Rusia (aliatul și protectorul Belarusului).

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.753 afisari

82 COMENTARII

  1. Yankeii trimit sagetile poloneze si baltice la groapa mortii. Nu citira istoria planetei?! Atunci o vor trai. Yesmen de la Bucuresti sa renunte la a intra si ei in razboi, sa nu se parcheze in fata sediului SRI din Constitutiei niste T14 de toata frumusetea, iar apoi sa stea in genunchi iar inteligentii ofiteri de la Nato Dambovita si spionaj la Marea Neagra…. Think about it… Unii le-au zis deja: nu va implicati, va rad aia din istorie…

  2. Nu fac de capul lor, sant incurajati. Din pacate nu ii duce capul mai mult dar de unii singuri nu ar avea curaj. Pana la urma cel mai probabil Nato o sa aiba un conflict direct cu rusii

  3. Americanii au ajuns atit de decrepiti incit n-au mai inventat nimic de pe vremea cind antrenau in tabere situate in R.F. a Gemaniei, cetateni romani, pe care apoi ii parasutau in Romania sa fie macelariti, sau sa stea ca animalele prin munti, ani de zile.
    Asta, fara sa mai vorbim ca taberele respective functionau sub autoritatea BND, condus la acea vreme de nazistul Gehlen, recuperat de americani si pus sa conduca serviciul de contraspionaj al Germaniei, devenita ”democrata”….
    De asemenea, americanii stiau foarte bine cum vindusera la rusi Romania si ca aceasta ordine postbelica urma sa existe 40 – 50 de ani….
    Criminalii tot criminali ramin !

      • de ce îl faci prost? că sunt fapte istorice cu dovezi și probe..du-te de sparge o pungă de semințe la crâșma cu același nume cu al satului in care viețuiești, că internetul nu i pentru tine..

        • marș bozgore în pizdoaia mă-tii !
          te-a întrebat cineva cât e ceasul ?
          îți place să te bagi ca păru-n kur , așa e ?

          • nu mă”bag in seama”,, dar daca mai continui sa trolezi îți scot toți morții la parada, fmm de labagiu..

          • labagiu e kretinu de tacto, că a lasat-o borțoasă pe kurva de mă-ta, fmm de kăkat cu ochi !
            cum piz da mă-tii nu te bagi în seamă, prostu’ pu lii ?
            am vb cu tine, măh la bă tristă ????
            dispari în pizdoaia mă-tii !!!!!!!!

      • Ma bu la nii nu sunt haliți pe aici, nu vrea nici unul sa te fu ta jeg spart in portbagaj. Înțelegem ca iti tremura nădragii, daca sparții tai americani pierd, ca te papa cușca nu pu la

      • motane corditule care te-ai f.u.t.u.t la puscaria de minori iara guiti aicea ineptiile si injuriile tale stupide. Bai b.u.l.a.n.g.i.u.l.e oligofren habar nu ai de nimic, postezi ca un idiot ce esti si ca de obicei injuri fara sens pe cei care gandesc altfel decat tine. Americanii au avut dupa al 2 lea razboi mondial tabere in care antrenau romani de obicei fosti legionari in Germania si pe care ii parasutau in Romania pentru sabotaj/diversiune. Acestia de obicei erau prinsi inca de la parasutare sau in cel mai fericit caz dupa o perioada scurta de timp si impuscati prin munti alaturi de alti partizani. Ulterior prin anii ’80 taberele de acest gen s-au muta in Ungaria vecina asteptand un moment prielnic ca sa-i trimita pe cei antrenati inapoi in Romania cu scopul de a rasturna regimul politic de aici. Momentul prielnic a fost in ’89 cand ungurii au repatriat sub diferite pretexte o mare parte din romanii antrenati acolo. Ce a urmat se stie… Acum in Polonia occidentalii antreneaza dizidenti din Belarus in aceelasi scop, sa rastoare regimul politic din Belarus… Acelasi mod de operare… Extremisti antranau si atunci (neonazistii din miscarea legionara) extremisti antreneza si acuma (neonazistii din Ucraina)… Motane ramane cum am stabilit multa m.u.i.e si p.u.l.i in tine si in tot neamul tau de b.u.l.a.n.g.i.i corditi

      • Iar te-a slobozit pe drum,kurva de máta aseará motane,cand a plecat la muncá sá mai sugá çateva sulé,cá sá iti facá pachetel la grádinitá!
        Bá,gheu jegos incá nu te saturí de mancat kákat,kuláu ce esti?

  4. De cand le a bagat in cap si astora unii vorbitori ca or sa refaca astia imperiul lui peste prajit cu lituania,bat campii!!Sa se duca singuri la bataie daca vor.

  5. Studiind mai îndeaproape istoria Poloniei, mentalitatea de stăpân, manifestată de veacuri, inclusiv față de români, să nu uitam luptele lui Ștefan Cel Mare, cu leșii, cum se zicea pe atunci, îmi întărește convingerea că atacul Germaniei, si mai apoi al URSS asupra Poloniei nu a fost chiar întâmplător, ba a fost chiar provocat de aceeași atitudine agresivă a Poloniei față de vecini. Polonia s-a visat si după cum merg lucrurile acum, mereu o mare putere, dominantă în zona, cu ambiții imperiale, foarte apropiate cu aceleași pretenții rusești, și atunci nici nu este de mirare ca Varșovia face tot ce poate pentru a se război cu Rusia, bazându-se pe „ pretenia” cu unchiul Sam . Numai că sunt doua lucruri pe care le nesocotește. Rusia , chiar dacă a pierdut bătălii, nu a pierdut războaie, iar unchiul Sam o cam ia la sănătoasa atunci când se îngroașă gluma. Polonia a fost desființată ca stat, de câteva ori, ba de suedezi, de ruși, sau de nemți. Rusia niciodată, de nimeni. Unii se vor repezii, mai ales cei cu organele sexuale în gură, deoarece altceva nu au, să mă spurce, să o facă, dar această atitudine nu va schimba realitatea obiectiv-istorică, ea există, fire că ne place sau nu.

    • lol adevărat ce spui..polacii au avut mereu ambiții imperiale dar și-au luat rekt de la Stefan in Codrii Cosminului de și acum îi ustura.

  6. Ai dreptate, niciodată să nu te bucuri de necazul altuia că îți dă Dumnezeu de nu poți să duci.
    Rușii,se vor răzbună rău de tot, nu scapă nimeni, apoi sa vezi plâns și jale

  7. @motanu
    da’ cine esti tu.’ cristosu’ matii de copil de curva (probabil un amarat de agent din servicii..?) zi-mi ce ai scris fața in fața, daca ai cojones..ca iti dau locul de intalnire, fraiere.

    • marș bozgore în pizdoaia mă-tii !!!
      e destul de în față pentru tine, kăkat oagăr cu ochi ?
      „amarat de agent din servicii” ????
      ha ha ha
      dă-i loc de intalnire mă-tii, chem niște tovarăși și o poștim.

      • motane vezi ca te intreci l.a.b.a.r.e. Tu nu postesti pe nimeni. Ai uitat ca tu esti cel postit? Te-ai invatat sa fi postit si iti place asta de cand erai mic si te-au f.u.t.u.t baietii la puscaria de minor globalisti

    • Hristos a Inviat!… si pentru voi.
      Pe de alta parte, cine nu-si cunoaste istoria… este condamnat sa o repete.
      Polonii sunt deja in vartej, dar romanii tin bine minte ca s-au dus la razboi aluati cu nemtii contra rusilor si s-au intors de la razboi aliati cu rusii contra nemților.
      De prosti ce-am fost in istorie, ne-am situat mereu de partea celor învinși ca rezultanta a intelegerilor facute intre cei si alaturi de cei care am luptat.
      Stiind acestea, poporul român spune clar: NO WAR!!!

  8. ps
    @motanu
    ma javra infecta, de cat timp dai tu ordine pe neturi, ce si cum si unde posteaza?

  9. 1.te repeti „pizdoaia ma-tii” in 3 „raspunsuri”..mai rasfirat, vita..
    2. exista si deep web si dark web, compet diferite de internetul „clasic” mortii tai de retard. ma-ta facea un bine omenirii daca te sugruma in fasha..

  10. chiar vreau o intalnire cu tine, troll sa-ti bag dintii pe gat, curvo..asa, „bozgor” cum sunt..

      • sa inteleg ca refuzi o intalnire directa, razboinic de sofa? mama e moarta, nu insista, gigele..

        • ps
          dar daca vrei sa-ti curm viata mizerabila, caine (in occident se cheama „sinucidere asistata”) da un semnal..sunt la dispozitia ta 24/7..

  11. Polonia este o colonie americană ce executa orice ordin. Măcar acolo americanii mai bagă si bani. In țara noastra din lumea treia dupa ce nu va mai creste nici iarba, vom fii aruncați ca pe o măsea stricata. Iar de razbel nu scapam. Iar trotinetele astea gen Alex, motanul se vor război de sub pat, plangand in hohote

  12. Lol unii ii mituiesc pe corupții de kk polonezi sa facă jocuri.
    Oamenii de rând plătesc prețul pt ca câțiva politicieni corupți trădători de tra sa facă jocul altora
    Ba voi ne credeti prosti?
    O sa va stea in gat in 2 ani max de acum incolo tampitilor

  13. Polonezii vor sa-si recupereze teritoriile pierdute dupa 1939 in folosul Bielorusiei si Ukrainei. Daca e asa, de ce nu si-ar recupera si Germania teritoriile pierdute dupa 1945 in folosul Poloniei?!?

  14. In caz de conflagratie, filorusii de pe aici vor fi bagati in lagare de munca fortata, cand nu vor mai putea fi apti de munca, vor fi terminati si singuri or sa planga si o sa spuna: mai pot munci, nu ma omorati, vreau sa traiesc, mai am o mana buna si pot sta in picioare!

    • Familiile filorusilor vor fi donatoare de sange, pana la ultima picatura, pt. soldatii raniti pe front.

    • ce piz da mă-tii vrei, kăkat cu ochi ?
      și mă-ta se repetă….zice „pu lă” încontinuu.
      fu te-ți motanul în kur, jigodie !

  15. Shaman (Yaroslav Dron) interpreteaza in mod magistral piesa „Sint Rus”. Nu sint sigur dar este foarte posibil ca si muzica si versurile sa-i apartina. Puteti afla mai multe despre acest mare artist contemporan la canalul sau de YouTube.

    https://www.youtube.com/watch?v=FAPwIEWzqJE

    Я РУССКИЙ

    Я вдыхаю этот воздух
    Солнце в небе смотрит на меня
    Надо мной летает вольный ветер
    Он такой же, как и я

    И хочется просто любить и дышать
    И мне другого не нужно
    Такой, какой есть, и меня не сломать
    И всё потому что

    Я русский, я иду до конца
    Я русский, моя кровь от отца
    Я русский, и мне повезло
    Я русский, всему миру назло
    Я русский

    В небо улетает эта песня
    И зовёт меня с собой
    А во мне пылает моё сердце
    Освещая путь домой

    Где хочется просто любить и дышать
    И мне другого не нужно
    Такой уж я есть и меня не сломать
    И всё потому что

    Я русский, я иду до конца
    Я русский, моя кровь от отца
    Я русский, и мне повезло
    Я русский, всему миру назло
    Я русский

  16. Hai, bai tampitilor de polonezi, hai ca e timpul sa dispareti odata ca si natie !! Asa cum a fost prezis de toti sfintii parinti, astia sunt deja pe duca, oricum o sa aduca jidanii alte natii sa locuiasca acolo, adic anumai in locurile in care nu vor da rusnacii salbatici cu nuclearele !! Iar Varsoavia si Poznan vor fi rase total de pe suprafata pamantului !! Ha ha ha 🙂 Hai, bai polacilor, acum e timpul vostru, sa ramaneti numai cam 5 milioane pe acolo, oricum 40 de milioane sunteti cam multi, asa zicea si seful nazist de la Clubul Nazist Davosian, acel nazist imputit de Klaus Scwabb !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger