AcasăPoliticaPolitizarea vaccinării, o doză de eșec

Politizarea vaccinării, o doză de eșec

Ceea ce ar fi trebuit să fie o acțiune civică,  a devenit o afacere politică în care se amestecă tocmai cei care ar fi trebuit să stea deoparte. Începând cu Klaus Iohannis și terminând cu ultimul băgător de seamă de la Ministerul Sănătății, fiecare are câte ceva de spus. Toți vor să iasă în față și să se facă remarcați de cine știu ei că trebuie. Ca de obicei, președintele a vrut să tragă spuza pe turta lui și să iasă în evidență. Dădea o anumită tentă realității, încercând să semene impresia că acțiunea se desfășura la inițiativa lui, când, în realitate, Europa începea vaccinarea la aceeași oră peste tot.

Ca întotdeauna Iohannis a încercat să tragă spuza pe turta lui

A început prin a face reclamă vaccinului testat insuficient. L-a prezentat ca pe icoana făcătoare de minuni și a afirmat că până la începutul verii scăpăm de pandemie. O declarație iresponsabilă, fără acoperire. Iohannis nu este nici medic, nici specialist în virusologie și epidemiologie. Este doar un profesoraș de fizică, fost navetist cu bicicleta între niște cătune sibiene, pe care interesele altora l-au împins pe poziția actuală.

Cum au devenit românii temători

Într-un timp record, politicienii au preluat tema și au început s-o rostogolească pe ecranele televizoarele. În trena lor se aflau medici care, brusc, și-au dat seama că și ei se pricep la vaccinare și la efectele benefice ale acesteia. Țineau isonul oamenilor politici pe care, într-un fel sau altul, îi slujeau cu supușenie. Cei care nu aveau opinii similare au fost excluși din discuții, devenind conspiraționiști și negativiști. S-a ajuns la o mascaradă fără precedent, care mai mult a dat lucrurile peste cap.

Ministrul Voiculescu marele absent al campaniei

Dacă s-ar fi inspirat dintr-o regulă de bază a jurnalisticii, că orice fapt, pentru a deveni știre, pe lângă altele are nevoie să fie redactat într-un limbaj simplu, accesibil tuturor, probabil ca acum am fi avut în fața ochilor un alt tablou. Dar nu, medicii prezenți seară de seară la televiziuni au preferat limbajul doct, înțeles de prea puțini. Iar în momentul în care politicienii, în dorința de a epata, au încercat să se exprime la fel, fără a avea nici cele mai mici cunoștințe, debandada a fost totală. Temător în fața vaccinului, românul a bătut în retragere, s-a închis în carapacea lui de om simplu și a declarat că nu se va vaccina niciodată.

Învârtirea în jurul cozii

Nu a fost singura deficiență de comunicare. În loc să se explice ce și cum, de ce așa și nu altfel, s-a preferat varianta încetățenită de Grupul de Comunicare Strategică: tabelul. Sec, precum orice tabel. Mai exact, o rubrică în care se consemna câți s-au mai vaccinat. La ce a ajutat? La nimic. Apoi, ca tacâmul să fie complet, ni se comunica și câte doze de vaccin s-au primit până acum, câte mai vin săptămâna viitoare și câte în luna ce urmează. Efectul a fost similar cu cel al rubricii precedente. Adică zero. Însă cel mai mare dezastru a fost provocat de platforma de vaccinare, unde te puteai programa. Să fiu bine înțeles, aceasta a fost gândită de STS, serviciu secret aflat în subordinea președintelui Iohannis.

Premierul Cîțu extinde vaccinarea dar nu are dozele necesare

Într-o țară în care hackerii sparg codurile celor mai redutabile instituții americane din amuzament sau din plictiseală, nimeni nu a fost capabil să construiască o platformă electronică fără cusur. Cine intră pe ea ba așteaptă zeci de minute, până renunță, ba se împotmolește în multitudinea de informații solicitate. Este lesne de înțeles că populația din mediul rural nu se poate folosi de ea. Dar platforma nu a apărut din neant, ci la solicitarea cuiva care, indiscutabil, face parte din mediul politic, căci nu a cerut-o Ansamblul folcloric de la Căpâlna.

Ca în filmele cu proști

Un procentaj tot mai ridicat de profesori refuză vaccinarea. Nu pot fi obligați, este dreptul lor să aleagă dacă o fac sau nu. Din câte se anunță, școlile se deschid pe 8 februarie. Nu spun mai multe, ca să nu intru în sfera comentariilor de natură a scoate autoritățile din minți. Asemenea profesorilor, medicii și personalul medical nici nu vor să audă de vaccinare. Nu toți, totuși un număr mare, care ar trebui să pună pe gânduri autoritățile și clasa politică. Undeva s-a greșit, este evident, dar nimeni nu pare prea interesat să descopere unde este hiba. Președintele se limitează la a vizita un centru de vaccinare, crezând că asta rezolvă ceva.

Secretarul de stat Andrei Baciu crede că vaccinarea e un fel de concurs

Guvernul se vaccinează în direct, mizând pe faptul că lumea va urma exemplul. N-a reușit să miște cumva lucrurile, miniștrii au devenit subiect de bancuri și nimic mai mult. Nu a fost de ajuns harababura instalată. Guvernul  dă ordonanță prin care extinde categoriile prioritare la vaccinare. Asta în condițiile în care nu are dozele de vaccin necesare. Suntem pe cale să terminăm vaccinarea la anul și la mulți ani. Mai mult la mulți ani. Secretarul de stat de la Sănătate, Andrei Baciu, vorbește, în schimb, că nu stăm rău la vaccinare și că am ocupa poziții onorabile. E ca în filmele cu proști.

author avatar
Valentin Boeru
2.140 afisari

32 COMENTARII

    • Spotmedia.ro , azi , 22 ianuarie 2021 , Ioana Ene Dogioiu : ” SPECIALII VACCINARII , NESPECIALII VULNERABILI SI ULTIMELE GAINI DIN POIATA ” . Intoarcerea la PCR ? Curtea de Conturi ( pesedista ) are Cabinet dedicat la Spitalul Universitar . Amarastenii stau la coada , ei trec fluierand pe langa coada la CABINETUL SPECIALILOR . Halal !

  1. PNL-ul este un eșec politic
    Partidul asta trebuie asistat social

    • Tot la PSD trebuie sa merg ca sa ma legiferez ….hihihihihihi

        • HOPA , Comisarul.ro , astazi , ora 14:31 , ALTA MINCIUNA MARCA PSD DEMONTATA : ” CATEGORIA JAVRE , MINCINOSI , CURVE POLITICE / CCR CRITICA DUR MODIFICARILE OPERATE DE PSD , prin care A PACALIT BATRANII CA MAJOREAZA PENSIILE CU 40 % ”. DECIZIA DE APROBARE A SESIZARII GUVERNULUI A FOST LUATA CU UNANIMITATE . RUSINE , PSD , CA V-ATI BATUT JOC DE PENSIONARII ROMANIEI , ADIO VOTUL CELOR PE CARE I-ATI PACALIT SI I-ATI INJOSIT , TOT LA ACTUALA GUVERNARE LE E SPERANTA !

          • Adevarul . ro , azi , ora 16:45 , articol de Iulian Birzoi :” SCHIMBARE DE PARADIGMA LA CCR. CURTEA CRITICA ASPRU MODUL IN CARE PSD A VRUT SA MAJOREZE PENSIILE : AFECTEAZA INSUSI DREPTUL LA PENSIE ”.

  2. @ S-ar putea realiza și vaccinuri care ar putea fi și personalizate în funcție și de imunitatea și anticorpii fiecărei persoane, ?

  3. Genial „stop-cadru” în atât de controversata chestiune a vaccinului!
    Dar din moment ce covidul a devenit o afacere, nu văd de ce vaccinul nu ar putea fi ridicat la rang de politică guvernamentală.
    Are toate atuurile: medicul Cercel ne-a spus că e ‘superb”, președintele ne-a asigurat că „nu doare”iar șeful campaniei de vaccinare, colonelul-medic cu trăsături efeminate și fără drept de liberă practică „recită” zilnic o „poezie” la finalul căreia ne asigură că și el se vaccinează.
    Păi ce argumente mai vrei, popor român?
    Știu, o doză de încredere ar fi binevenită, dar nu vă faceți iluzii. Nătăfleții nu au seringa potrivită.

    • Caut seringa zburlita potrivita sa-mi satisfaca nimfomania , nu o poseda nici calul lui Suvorov , si-ala e efeminat si incapabil sa-mi stinga valvataia din vagauna .

    • Din păcate, puțini știu ce înseamnă „stop-cadru”. Mai toți fac „stop în cadru”.

  4. @ Sunteți de părere că independența medicilor ca profesie este discutabilă prin imixtiunea politicienilor, a unor organizații de presă, a unor producători de medicamente și de vaccinuri, a diverselor personaje publice, așa cum s-a discutat anterior și de independența justiției, ?

      • Cu gramatika si cu logica statea ea mai prost, ca doar e blonda, ce pretentii sa ai, da in rest combatea communist pandemia

  5. Claudiu Nasui , Ministrul Economiei : ” Din 2022 , in diferite sectoare ale economiei , TAXELE PE SALARIUL MINIM ( 2230 LEI ) VOR FI ZERO !”.

  6. Comisarul.ro , astazi , ora 10:02 : ” OAMENII MAGNATULUI ENERGIEI , BOGDAN BUZAIANU , TRIMISI IN JUDECATA PENTRU DELAPIDARE . EI SUNT ACUZATI CA AR FI SCOS ILEGAL PESTE 12 MILIOANE DE EURO DIN ENERGY HOLDING , CEL MAI MARE TRADER DE ENERGIE ”.

  7. Lumea Libera -Redactia , 29 aprilie 2020 : ” VIDEO / ” E INCREDIBIL CA RADU MORARU A AJUNS ATAT DE JOS INCAT SA MINIMALIZEZE GRAVITATEA ACESTEI PANDEMII ”- Marian Petruta .

    • D-aia e democratie , fiecare e liber sa gandeasca cum vrea respectand legea si pe ceilalti din comunitatea in care traieste .

  8. Cand o aparea pandemia liberala, cand membrii PNL vor fugarii cainii, sa le ia covrigul din coada, atunci sa vezi implicare

  9. A aparut pandemia stalinista de mult in zoopark , mancurtii fugaresc cainii sa le ia covrigii din coada , asa umblam noi , astia din Transnistria , la colindete , poate avem noroc si gasim covrigi d-aia cu susan

  10. E o mare problema la care din martie dupa rodajul guvernului o sa se adauge alte nemultumiri.Probabil ca nu o sa reziste mai mult de 6 luni daca se pierde si increderea pensionarilor. O strategie ratata a vaccinari nu face decat sa suferim. Decontul se va stoca in demisii. Plavanul se va spala pe maimi ca domnul Pilat Ponțiu din Pont, guvernatorul roman al Iudeei între anii 26 – 36 in timpul lui Hrist, în vreme ce la Roma era împărat Tiberius. Cand phulimea a început sa ceara eliberarea asasinului Baraba, Pilat a inceput sa se spele pe maini..

  11. Plavanu oricum a ratat !
    Nici Guvernul meu de data asta, n-o sa faca mare branza, ca ei nu e oameni de calitate, partidul asta e condus de burghezia proletara, mascati in democrati-liberali, niste flatulatii rasuflate

    • Hi , hi , hi , daca PNL e condus de burghezia proletara , ma tot framant unde sa incadrez oligarhii mafioti nemascati de la PSD , iar mi-am dat cu tesla-n boase de scap vanturi putruroase si am incurcat structurile emanate dupa 89 , vai batranetilii mele de hodorog stalinist rablagit …!

  12. Plavane Mancrut, Rusia oricum a cucerit America, Trump este agentul, un tradator al tarii sale, avem si noi pe aici.
    PNL-ul un partid de circari, de astia care inghit govro la greu, ies pe sticla numai cu prostii, cu laba cum laude ale lu domnu Citu, Romania nu mai e a noastra, e data !

  13. Sunt somnambul , umblu bezmetic prin boschetii din spatele garii Tiraspol si ador sa halesc omleta maron in crucea noptii , iar ma premiaza Raionu cu laba cum laude ! Un plavan blond mi-a pus piedica si i-am interpretat toata noaptea menuete din Prokofiev la flautul zburlit cu gusa , am foalele falcilor umflate ca hamsterii …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger