AcasăPoliticaPolitistul Gheorghe Ionescu, decorat de presedinte

Politistul Gheorghe Ionescu, decorat de presedinte

Cu o zi inainte ca omul legii sa fie condus pe ultimul sau drum, Administratia Prezidentiala anunta sambata ca presedintele Iohannis a semnat decretul prin care politistul erou, cum il numesc colegii pe Gheorghe Ionescu, a primit, post-mortem, o inalta distinctie a statului roman.

La propunerea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, cel care, de altfel, l-a si inaintat in grad, post-mortem, pe agentul sef de la Rutiera, avansandu-l in randul ofiterilor, in grad de sub inspector de politie, Klaus Iohannis a semnat inca de vineri decretul prin care se confera omului legii, care lucra in MAI de 23 de ani, Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler. „Astfel, in semn de inalta apreciere pentru devotamentul si profesionalismul de care a dat dovada in slujba legii, indeplinindu-si datoria cu pretul sacrificiului suprem, Presedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler subinspectorului de politie Gheorghe Ionescu”, se mentioneaza in comunicatul Presedintiei.

Politistul in varsta de 44 de ani este plans de rude, colegi si oameni simpli, care au aflat despre accidentul in care a fost implicat, la inceputul acestei luni, in timp ce isi facea meseria. Omul legii a murit, vineri, dupa aproape trei saptamani de coma, stare care i-a fost indusa, de medici, ca urmare a ranilor suferite dupa ce a fost lovit de o masina condusa de un om de afaceri turc, care nu a oprit la semnalele politistilor. Acesta din urma este acum in arest preventiv.

Politisutl Gheorghe Ionescu urmeaza sa fie condus pe ultimul drum duminica, urmand sa fie inmormantat cu onoruri militare, in cimitirul militar Ghencea.

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger