AcasăPoliticaPolitica românească, un șmen. Poporul nu mai există

Politica românească, un șmen. Poporul nu mai există

De mai bine de o săptămână asistăm la un spectacol grețos: certuri pe ciolan în interiorul partidelor, liderii coaliției debitează inepții, împreună cu un premier compromis, presat să-și dea demisia. O criză care înfundă România și îi lasă pe români spectatori fără putere în fața unor lideri-marionetă.

Peste criza guvernamentală se ițește figura președintelui Iohannis, care nu mai știe pe unde să scoată cămașa – că doar „guvernul meu” i-a făcut figura.

Românii nu meritau aceste jocuri murdare, dar batjocura vine exact în momentul în care prețurile au explodat și s-a revigorat pandemia.

Lui Cîțu i-a intrat frica în oase: pierde influența în PNL, iar  PSD câștigă teren în fiecare zi – nici nu-i greu cu gafele înlănțuite ale guvernului.

Alianța USR PLUS, infantilă, nu știe să facă politică. Nici Barna și nici Cioloș nu vor să părăsească guvernarea. Acum caută voturile PSD.

Românii vor trage ponoasele

Coaliția condusă de  premier pur și simplu nu e în stare să se țină de reformele promise. Asta-i „buna guvernare”? Poate blocaj total!

Euro a ajuns la valoarea de 5 lei, datoria publică se ridică la 50%, preţurile la alimente şi facturile la utilităţi au crescut amețitor, iar Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă se pierde pe drum.

Poporul nu mai există, circarii politici l-au uitat. Dar, ca de obicei, va trage ponoasele.

Inexplicabilă a fost detașarea lui Klaus Iohannis, de parcă această criză guvernamentală s-ar petrece în altă țară.

Președintele, acum se vrea mediator, l-a chemat pe Florin Cîțu la Palatul Cotroceni și i-a spus că îl susține în formula guvernamentală actuală.

Dezamăgire în tabăra USR PLUS: spera ca Iohannis să-l convingă pe Cîțu să facă un „pas înapoi”, pentru a fi soluţionată astfel criza din coaliţie.

Un pas înapoi ar trebui să facă toți politicienii incapabili, legați cu funia de scaune – un scuipat pe obrazul românilor care i-au votat.

Moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR se amână cu două săptămâni. Liderii PSD, care au boicotat ședinta conducerii Legislativului, au  susținut că nu vor să “arbitreze” conflictul dintre PNL și USR PLUS în Guvern, deoarece nu fac parte din nicio tabără și cer susținere pentru propria lor moțiune de demitere a lui Florin Cîțu.

Asta-i politica de la București, cu un electorat inert și obișnuit să țină în spate o adunătură de hrăpăreți.

author avatar
Radu Jacotă
2.165 afisari

25 COMENTARII

  1. N-a existat niciodata. Totul e o minciuna. Getodacii corciti cu romanii care au stat doar 300 de ani aici au crerat iluzoria natiune pe cand gepizii care au stat 600 de ani n-au avut nicio influenta chipurile. Nu mai zicem de toate triburile migratoare care aua venit dar ce sa vezi au trecut mai departe fara sa lase nicio urma numai noi getodacoromanii am ramas pe loc. Hai marsh! Sa-mi bag organele genitale in pseudopoporul roman si mai ales in cloaca fetida numita Bucuresti unde s-au adunat toate scursurile pamantului.

    • Ce asa au descoperit jidanii?
      DE GANDITORUL DE LA HAMANGIA ai auzit? Superior gepizilor si getodacilor din paleolitic i nefartate. Nici pe el nu l-a atacat nici influențat dracu.

      • tocmai! deci un popor român de origine dacoromana n-a existat niciodata! noi suntem o amestecatura de triburi si popoare diverse care au vorbit engleza antica adica latina vulgara ca sa se inteleaga unii cu altii. d’ia si expresia o mie de bordeie o mie de obiceie.

        • UN POPOR DE ORIGINE DACOROMANA N-A EXISTAT NICIODATA ? Asa te-a invatat la Raion , ca Raionul a fost primul pe planeta ? Daca mamitica ta banuia ce indoctrinat idiot scuipa din pantece , precis avorta si te arunca in Nistru !

          • Dar putem noi sa-l aruncam in apa, la mare sau in ce riu/fluviu prefera, sa nu spuna ca nu traim in democratie !
            Daca nu-i place apa putem folosi si smoala !!!

          • Nu n-a existat NICIODATA! Dovada ? Scrie pe google translate numele orasului pseudounificatorului nostru si vezi ce limba iti returneaza respectiv ce inseamna in limba aceea. Hint (indiciu) : resedinta judetului Dolj.
            Tepelushule poti sa incerci dar vezi ca stai pe nispiuri miscatoare. Niciodata n-a prins nationalismul la noi si toti care l-au promovat au sfarsit crancen. De ce? Memento : Doar pt ca vorbim aparent aceeasi limba si avem aparent aceeasi credinta nu inseamana ca asuntem acelasi popor. Trebuia sa fim 3 state, fiecare cu particularitatile sale, din nefericire ne-au bagat cu forta la gramada si uite asa elemente negative/toxice/cancerigene dintr-un stat s-au raspandit fara control in celelelate state ca de ex. t i ga nii specifici Valahiei si comunismul specific tot Valahiei si partial Moldovei. Remember : comunistii aduceau trupe de securitate din Moldova in sprijinul celor din Valahia ca sa reprime miscarile taranesti din Transilvania ca altfel n-ar fi facut fata si la fel ptr celelate principate Trans+Mold pt Val respectiv Trans +Val pt Mold.
            Deci avem 3 state :
            Moldova intreaga (cu tot cu Basarabi si Bucovina)
            Transilvania principat multietnic eventual pana la Tisa
            Valahia cu tot cu Kraijna si Cadrilater (intre noi fie vorba cu tot cu Bulgaria darhai sa nu exageram).
            Deci nu nu sunt de acord cu Romania Mare si asta v-o spune un fost nationalist care si-a iubit patria atat de mult incat s-a apucat sa foreze in adancuri ptr a intelege de ce nusuntem uniti si de ce ne merge atat de rau. Si ce a aflat fostul nationalist a fost cumplit caci i-a dat peste cap toate conceptiile despre viata, nu va spun cu ce durere si frustare. Dar cu durerea vine si invatarea de minte si iata-ne azi aici unde eu va spun ca gresiti profund si va cer sa cercetati in mod impartial indiferent de cat de dureros si cumplit e rezultatul respectiv minciuna pe care o veti descoperi.

  2. Eu privesc și la CSAT nu ca la un grup de sedinte adhoc, ci ca la un for de aparare a tarii,cu planuri de aparare a tarii, a frontierei, a economiei,a resurselor, a energiei, a hranei a industriei etc. Adica asta cu apararea e asa de complexa iata si pandemic…
    Doar ii tragi de mânecă cand sare calul sau caii politici si zici.
    Helo pe aci ti drumu!

  3. 100% de acord cu domnul Vulvarin.

    Cu mentiunea sa stim si noi cand se fac astfel de corectii de securitate a tarii, fie daca aceste note nu se mentioneaza a ramane secrete.

  4. Interlopul Imobiliar Klaus Iohannis este Gata sa Bata Palma cu Cirpa SRI – Bulibasa PSD – Ciolacu Marcel pentru a-si Salva Viata de Parazit Social de Lux. Vasilica Cocaina a Primit ultima SupraDoza si Decartat la Deseuri Politice.
    Gunoiul Toxic Klaus Iohannis va Reface USL daca Boboru o Cere…
    Governele dupa Chipul si Asemanarea Gunoiului au Dus Romania in Feudalism Salbatic scufundind Tara in Abisul Datoriilor Imposibil de Platit. Astazi Cetatenii Romaniei pot Conta pe 2 Partide pentru a Supravietui:
    AUR
    NOUA DREAPTA
    Gunoiul Toxic Klaus Iohannis si Governele sale de Prostituate si Penali Imbecili vor face Obiectul Procesului Secolului XXI din Garnizoana Tirgoviste.
    A sosit Timpul ca Regimul Fanariot Criminal Iohannis sa Dea Socoteala !!!

      • National.ro , azi , 06 sept.2021 , articol de Catalin Tache : ” POSTACII DE LA COMENTARII SUNT TROLI RUSI ! „

        • Ultima gaselnita clocita via laboratoarele pedofile BBC pentru a baga pumnul in bot vocilor antiglobaliste.

    • Felicitari USR+! Probabil nici eu n-as fi crezut ca voi spune asta vreodata!
      USR+ a dat dovada ca poate renunta la ciolan, mai mult a dat sah Gauleiterului Romaniei, seful de facto al USL (PNL + PSD) si patronul guvernului Ciolcitu,
      Pentru voi, romani din PSD si PNL, o rugaminte: ridicati capul, nu mai fiti slugile nimanui, migrati conform constiintei catre USR+ sau AUR.
      Si stiti de ce? Singurele coalitii reale sunt cele intre partide cu ideologii diferite fundamental Un asemenea guvern va lucra pentru popor, nu pentru Gauleiterul pus de (m)UE si nici pentru shociti fara cinste si Dumnezeu sau pentru baroni locali.
      Celor nealiniati, minoritatilor nationale si partidelor neparlamentare le recomand calduros sprijinirea initiativei USR+ AUR, singura care le poate garanta un viitor mai bun, inclusiv cel politic.
      Fac un apel si la UDMR: militati pentru o Romanie cu o prezenta europeana ca a Ungariei, nu in pozitia ghiocelului. Participarea la coalitia creata la un barbut, cu zaruri masluite, de Gauleiterul Romaniei va va duce la groapa de gunoi a istoriei.

      • „Singurele coalitii reale sunt cele intre partide cu ideologii diferite fundamental ” ? Ba , dananaie , tu esti sanatos la cap ? Faci apel la UDMR din boschetii din spatele garii Tiraspol ? Ba , tie nu ti-e rusine sa bagi botu unde nu-ti fierbe oala ? Ai vazut ce zmetie ti-a tras Tache in mufa divulgand cine sunt postacii de la comentarii ? Nu te potolesti ?

    • Precis imi reteaza astia macaroana , nu mai am scapare nici cu pizideu lu Ciolac , mi-a ramas Simion din galerie , ala de mana caii , Sosocuta nu ma agreeaza ca ma vaccinez prea des la cretu …..

  5. Jacota,te-ai imbatat sau ai visat urat?Nu observ nimic despre pericolul rusesc,despre ravagiile covrigului,despre paradele LGBT.Hm!

  6. Acum se vede clar ce odată se bănuia că sunt toți doar niste găști pe interese ir acum adunați de preș sa suprime tot uitând de pandemie și alte rele!lol Puterea judecătorească ar putea ceva daca vor dar….

    • Ce sa faci , bre , Kostea , daca PSD-ul tau nu-ti satisface aspiratiile ? Baga-te sub prezidiu si senzibilizeaza-l la slit pe Ciulacu , poate se indupleca …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger