AcasăPoliticaPolitica fricii de Covid

Politica fricii de Covid

Teama de virus și de epidemie a devenit politică de stat. Este singurul subiect care umple ecranele televizoarelor, pe deoparte, și scade audiența, pe de altă parte. Românii, în marea lor majoritate, spre disperarea inutilă a medicilor, dar și a guvernanților incapabili să lege două vorbe, le-au întors spatele.

S-a votat în Parlament legea care spune ce și cum e treaba cu virusul, cu izolarea, carantina, cu medicul care dispune pe persoană fizică. Nu a lui. Ci a pacientului. Și? A speriat pe cineva? Nu mi se pare, mai degrabă a stârnit sila față de jocurile politice pe care mulți le bănuiesc în spate.

Efect nebănuit, dar efect până la urmă

O doamnă asistentă de la „Matei Balș” a postat o poză din curtea spitalului. Mai multe ambulanțe SMURD stau la coadă cu ușile deschise, ca autobuzele la autogară. Doamna, semnatară sub numele Gabriela Ciobanu, a vrut să facă un bine umanității. Ne-a arătat care-i treaba cu Covid. Apoi, o doamnă doctor de la același spital, ne-a pus la insectar. „Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2?” Sigur nu! Lumea are îndoieli doar cu privire la persoana fără mască, în short și cu tricou care s-a băgat în cadru. Sau era acolo de la început?

Ce trebuie să înțelegem din poză nu ne-a spus nimeni. Nu știu câți nu contestă existența virusului, nu e treaba mea. E a statisticilor și a realizatorilor TV care au uitat de dezastrul guvernării Orban. Eu îi știu doar pe cei pe cei care-l contestă, sătui de minciuni și de bâlbâieli în gestionarea crizei. Fotografia nu îmi spune nimic special, dincolo de faptul că mă trimite cu gândul la niște achiziții care i-au adus lui Arafat vorbe. Grele. Și mai îmi spune și că, în lupta anti Covid, Orban a scos ambulanțele pe stradă.

Pot interpreta oricum, ca la pozele cu blindate pe străzi. Goneau virusul sau îl apărau? Nici asta nu s-a înțeles. De ce nu are lumea încredere în Guvern când deschide gura despre epidemie? Pentru că cifrele se încurcă mereu, pentru că datele nu corespund, pentru că declarațiile despre locuri din spitale sau din secțiile ATI se bat cap în cap cu ce spun coordonatorii acelor spitale. Și pentru că politica României a devenit politica fricii. Cu cât mai înfricoșat, cu atât mai ușor de controlat. Efectul pozei? Niciunul. Ba da, e unul pe care nu-l spun. O las pe autoarea ei să-l afle.

author avatar
Valentin Boeru
1.662 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger