AcasăPoliticaPNL, USR PLUS și UDMR semnează acordul de formare a Guvernului!

PNL, USR PLUS și UDMR semnează acordul de formare a Guvernului!

PNL, USR PLUS și UDMR, pas decisiv după negocieri: semnează acordul (sursa foto: antena3.ro)

După mai multe runde de negocieri pe tema formării noului Guvern, a programului de guvernare, dar și a împărțirii unor funcții importante în stat, liderii PNL, USR PLUS și UDMR urmează să facă, luni, pasul decisiv în vederea funcționării coaliției.

Și anume să semneze acordul de coaliție, pas programat pentru luni seară. „Acordul de coaliţie va fi semnat de către liderii celor trei formaţiuni politice luni, în jurul orei 19,00, la Parlament”, din câte s-a transmis din direcția partidelor care vor parafa această înțelegere politică.

Vă amintim că în seara zilei de 18 decembrie, Ludovic Orban anunțase, după o rundă de discuții dintre PNL, USR PLUS și UDMR, că s-a convenit ca formațiunile politice să-l susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, ca viitorul Executiv să aibă 18 ministere, dar și ca președinția Camerei să revină PNL, iar cea a Senatului USR PLUS.

În viitorul Guvern, PNL va avea 9 portofolii, între ale Apărarea, Internele, Finanțele și Educația, USR PLUS șase – inclusiv Justiția, Transporturile și Sănătatea, iar UDMR trei: Dezvoltare, Mediu, Tineret şi Sport.

Liderul UDMR: Sunt convins că până la sfârșitul anului vom avea un Guvern funcțional

La rândul său, liderul UDMR anunța, după runda de negocieri de vineri, că se dorește o guvernare eficientă. ”Vom continua aceste discuții, fiindcă aproape singura soluție bună pentru România – și sunt convins că de fapt este singura soluție această majoritate formată cu PNL, USR-PLUS și UDMR.

Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic și vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor pe toate palierele – Parlament, Guvern – și sunt convins că până la sfârșitul anului vom avea un Guvern funcțional, fiindcă intenția noastră este să avem o guvernare responsabilă, o guvernare eficientă, corectă și binele comun să primeze. Restul, totul se poate discuta și se poate ajunge la o înțelegere”, preciza Kelemen Hunor.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger