AcasăPoliticaPNL şi PSD se bat pe cine plafonează mai repede preţurile la...

PNL şi PSD se bat pe cine plafonează mai repede preţurile la energie. Mişcare de ultim moment a liberalilor, anunţată de Virgil Popescu

virgil popescuPNL şi PSD se bat pe cine plafonează mai repede preţurile la energie. Mişcare de ultim moment a liberalilor, anunţată de Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a transmis celor de la PSD că se vor ocupa ei de plafonarea preţurilor la energie. Cum? Printr-o lege proprie. Aşadar, liberalii ar urma să facă amendamente la proiectul de lege privind OUG care compensează preţurile la energie de la 1 noiembrie prin care să introducă şi o măsură de plafonare.

Întrebat dacă, în opinia sa, este posibilă propunerea formulată de PSD prin proiectul de lege privind plafonarea preţului la energie, Popescu spune că ar fi greu de implementat.

Ce hibe ar avea legea social-democraţilor?

Avizul Ministerului Energiei la proiectul PSD privind plafonarea preţurilor la energie este negativ, pentru că este inaplicabil, iar această plafonare se face printr-o schemă de ajutor de stat, ce trebuie aprobată de Comisia Europeană, a declarat miercuri ministrul Energiei Virgil Popescu.

Mie mi se pare greu de făcut acest lucru, pentru că lasă la latitudinea furnizorilor creşterea preţului, complet necontrolat, fără absolut niciun control, ştiind că vor fi tot timpul despăgubiri de la bugetul de stat şi o plafonare şi pentru cei cu venituri foarte mari şi pentru cei cu venituri mici şi medii nu mi se pare justificată.

Da, măsura plafonării, am spus-o dorim să face plafonare, să punem un plafon superior la ordonanţa de compensare”, a explicat Virgil Popescu, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Amânarea plăţii facturilor pentru vulnerabili

Virgil Popescu a mai declarat că urmează să fie discutat şi un mecanism de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili.

La nivelul Comisiei Europene se discută, în principiu, despre consumatorul vulnerabil, există posibilitatea, obligativitatea nedeconectării consumatorilor vulnerabili, o avem în lege.

Dacă premierul a anunţat acest lucru, sigur că o să discutăm acest mecanism şi există posibilitate, de exemplu, de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili, dacă nu au posibilitate să plătească, în compensare cu datorii la bugetul de stat ale furnizorilor, în sensul că soldul acela se va regăsi într-o parte.

Nu putem obliga furnizorii, dar statul, dacă doreşte să ia această măsură, poate să identifice această soluţie, vă dau un exemplu”, a spus Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Ștefan
167 afisari

4 COMENTARII

  1. E grav ca asta csre prin pixul lui ne fura si distruge economia e inca liber si mai decide !!! Tradator si criminalul pensionarilor romani

  2. Mai bine plafonezi decat sa dai bani la compensatie. Pt ca banii sunt tot ai nostrii si se duc in buzunarul lor. Asa plafonezi si e o masura justificata si de Ue, desi nu e e o masura de dreapta, da nu e de dreapta nici marirea preturilor dincolo de puterea de cumparare mai ales pe timp de razboi biologic.Aia e bisnita. Atunci le tai craca 🗡️

  3. Si atunci esti impartial. Ai la o masura de escroc economic, o masura justitiara de tip Zorro in stat, direct pe fruntea speculantului energetic 〰️

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger