AcasăPoliticaPNL și PMP fuzionează. Cum se va numi noul partid

PNL și PMP fuzionează. Cum se va numi noul partid

pnlPNL și PMP fuzionează. Cum se va numi noul partid

Dispare PMP! Partidul fondat de Traian Băsescu va fuziona prin absorbție cu PNL. Decizia a fost luată vineri, de Biroul executiv al PNL.

Cele două partide au stabilit un calendar privind procesul de fuziune. Totodată, în perioada următoare, echipele de negociere vor stabili ce primește PMP.

Partidul Mișcarea Populară aduce în PNL 2300 de consilieri și 50 de primari.

Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîțu. Fostul președinte Traian Băsescu nu a fost implicat în procesul de negociere, el retrăgându-se din prima linie din PMP după alegerile parlamentare din 2020, când partidul a ratat intrarea în Parlament.

Fuziunea cu PNL nu e privită cu ochi buni de unii membri PMP

Pe de altă parte, surse din PMP au declarat că nu toată lumea din partid e încântată de această fuziune. Sursele au spus că sâmbătă, 13 noiembrie, va fi o ședință în care va fi abordat subiectul fuziunii cu PNL.

PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unor surse politice.

Există zvonuri potrivit cărora liberalii ar fi vrut să facă această fuziune pentru a-l sabota pe Ludovic Orban, aflat în discuţii cu PMP pentru a prelua el această formaţiune.

author avatar
Andreea Vlad
1.329 afisari

11 COMENTARII

  1. ,,Discuțiile despre fuziunea PNL-PMP, confirmate de Florin Cîțu, dar negate de Cristian Diaconescu. Pe lista liberalilor urmează ALDE”
    ps news
    & Cîțu zice că e „cocoș jumulit și cufurit”, iar Cristian Diaconescu cu „partidul cururilor opărite”, al lui Băsescu, zice că „nu stau de găini” , ?

  2. presedinte onorific Basescu,secretar general EBA,traiasca ai nostrii Oreste,Rares si Oana cu mucii pa piept

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger